B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 maart 2006

Belblogs - Pageranks

De pagerank van een webpagina is een cijfer tussen 0 en 10 dat door Google toegekend wordt om de populariteit van een webpagina - gebaseerd op het aantal links naar de pagina - aan te geven. De Google Toolbar toont de pagerank van de laatst opgevraagde webpagina. Via een eenvoudige zoekopdracht is het zeer eenvoudig websites te vinden die je toelaten de pagerank van een webpagina op te zoeken.

De waarden die door de Google Toolbar getoond worden, worden slechts met tussenpozen van 3 à 4 maanden geactualiseerd (zie Page Rank Export List History). De pageranks die Google intern gebruikt worden echter continu aangepast. Merkwaardig is bovendien dat niet elk Google datacenter dezelfde waarde toekent aan een website. Via deze site kan je nagaan welke pagerank een website krijgt door verschillende Google datacenters.

Ik heb nogmaals nagegaan welke pageranks Google aan de Belgische blogs toekent na de laatste Google Pageranks Toolbar update.

Voor de laatste toolbar update waren er drie Belgische weblogs met pagerank 7. Eén ervan heeft pagerank 7 behouden, één ervan heeft pagerank 8 gekregen, de laatste heeft een stapje moeten terugzetten naar pagerank 6.

Het beste resultaat dat ik terugvond voor een Belgische weblog is pagerank 8 : www.dopplerradio.net

Voor pagerank 7 zijn er op dit ogenblik - voor zover ik het kon nagaan - twee weblogs : veerle.duoh.com en www.poorbuthappy.com/ease. Het laatste weblog is van Peter Van Dijck, een Vlaming die voornamelijk internationaal actief is.

Voor pagerank 6 zijn er een 50-tal weblogs. U kan ze hieronder vinden in alfabetische volgorde.
akira.arts.kuleuven.ac.be/andreas/blog, blog.coolz0r.com, blog.forret.com/blog, blog.zog.org, blogs.cocoondev.org/crafterm, blogs.cocoondev.org/mpo, blogs.cocoondev.org/stevenn, budts.be/weblog, demuynck.org, druppels.be, el-tramo.be, gent.blogt.be, inclassable.typepad.com/un_blog_par_jour, lvb.net, maarten.typepad.com/blogologie, nieuwsblad.typepad.com/webfactor, postneo.com, standaard.typepad.com, standaard.typepad.com/en_nu_even_elders, standaard.typepad.com/en_nu_even_ernstig, standaard.typepad.com/kreten_en_gefluister, thomas.apestaart.org/log, users.pandora.be/quarsan/zoe/index.html, www.appelblauwzeegroen.be, www.bloggingthenews.info, www.blogologie.be, www.coolios.net, www.culture-buzz.com, www.el73.be/drunkey-love, www.friedkitten.com, www.kandl.be, www.lectrr.be, www.matrix.ua.ac.be, www.mess.be, www.middernacht.be/udn/blogger.html, www.netlash.com, www.onepointzero.com, www.peterelst.com/blog, www.photoshopblog.net, www.pincetonfrancais.be, www.pmalog.net, www.razziphoto.com, www.sempermagis.be, www.smetty.be, www.smoothouse.org/smoothpod, www.somebaudy.com, www.stefangeens.com, www.talesfromthecrib.be, www.tenderfeelings.be, www.wereldkeuken.be, www.zattevrienden.be

Om de bovenstaande resultaten te kunnen situeren heb ik ook even gekeken naar de pageranks van enkele Belgische banken. Banken geven immers een heleboel geld uit om hoog te scoren qua naambekendheid. De belangrijkste banken bekomen voor hun websites maximaal pagerank 6 (Dexia, Ethias, Fortis, ING, KBC). Andere banken (bijvoorbeeld Argenta, Axa, Centea, Citibank, Deutschebank, Recordbank) moeten het met een lagere pagerank doen. Indien de banken van de techniek van weblogs zouden gebruik maken, lukt het hen misschien wel hogere pageranks te bekomen. Of ze kunnen misschien (nog meer) gebruik maken van zoek-optimalisatie-bedrijven ...

Technorati : - - -

4 Bedenking(en) :
Blogger Michel had op 13 maart, 2006 07:03, de volgende bedenking ...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 
Anonymous Anoniem had op 01 december, 2006 14:58, de volgende bedenking ...

Als je je PageRank bij de verschillende datacenters wilt controleren ga dan naar Webmasterslookup. Klik daar in het menu voor Datacenter Analyzer.
Je kan de verschillen dan goed zien.

 
Anonymous Anoniem had op 26 december, 2007 17:17, de volgende bedenking ...

Eén van de meest complete blog pageranklists die ik ooit gezien heb. Thanks.

 
Anonymous Anoniem had op 12 maart, 2008 16:21, de volgende bedenking ...

Wow de banksector is sterk vertegenwoordigd in de pagerank middens, maar zelf schat ik de pageranks van kranten en vakantieaanbieders toch ook wel zeer hoog in!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails