B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

19 december 2006

Leweb3 - een toneelstuk in 5 bedrijven

Hoofdrol
Loic Le MeurLoic Le Meur, Executive VP, Six Apart, organisator van de conferentie, bekende blogger in Frankrijk, Europa en wereldwijd
(foto : Edublogger)


Nevenrollen
Sam SethiSam Sethi, TechCrunch UK+Ireland
(foto : Edublogger)Michael ArringtonMichael Arrington, TechCrunch
(foto : newnewinternet)
Gastrollen
Maarten SchenkMaarten Schenk, Werknemer Six Apart, belgische blogger, videostreamer
(foto : Peter Forret)


Simon PerezSimon Perez, Israëlisch politicus
(foto : Peter Forret)Nicolas SarkozyNicolas Sarkozy, Frans politicus, presidentskandidaat
(foto : Edublogger)Francois BayrouFrancois Bayrou, Frans politicus, presidentskandidaat
(foto : Edublogger)
Bedrijven
1e bedrijf - Les Blogs - 25 april 2005
Het thema van de conferentie is "Les Blogs - Blogs and social software". 250 deelnemers uit 25 landen komen af op dit ééndaags event, georganiseerd door Six Apart.

2e bedrijf - Les Blogs 2 - 5 en 6 december 2005
400 deelnemers uit 30 landen waren aanwezig op de Les Blogs 2. Maarten Schenk, de enige Belgische werknemer van Six Apart, wordt populair omdat hij een heleboel presentaties filmt en onmiddellijk oplaadt op zijn website die af en toe bezwijkt onder de vele bezoekers (of zijn het eerder kijkers ?).

3e bedrijf - Leweb 3 - 11 en 12 december 2006
De nieuwe conferentie telt 1000 deelnemers uit 36 landen, slechts 45% van de deelnemers komt uit Frankrijk, 55% uit de overige 35 landen. Maarten Schenk filmt nog steeds de presentaties, het opladen ervan lukt minder goed wegens de belabberde Wifi voorzieningen. Het programma wordt grondig omgegooid door de onverwachte interventies van enkele politici, Simon Peres op de eerste dag. Presidentskandidaten Nicolas Sarkozy en Francois Bayrou houden de tweede dag een niet geplande tussenkomst, beide in het Frans, wat niet gesmaakt wordt door het internationale publiek. Verschillende technische presentaties moeten immers hierdoor drastisch ingekort worden. Een heleboel deelnemers nemen het niet dat Loic Le Meur de conferentie tot een politiek platform maakt. Loic Le Meur wordt immers ingeschakeld in de presidentiële campagne van Nicolas Sarkozy.

4e bedrijf - Naweeën van Leweb 3
Verschillende bloggers zijn furieus, de stemming in de blogosfeer is negatief, de aanwezigen voelen zich bedrogen door Loic Le Meur. Sam Sethi, verantwoordelijke voor TechCrunch UK+Ireland bericht hierover op zijn blog. Loic Le Meur reageert furieus (you are an asshole). Sam Sethi weigert in te gaan op de vraag van Michael Arrington, zijn baas om dit bericht te verwijderen. Zijn baas besluit hierop om Sam Sethi te ontslaan.

5e bedrijf - De finale
Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit toneelstuk zal aflopen. Er zijn verschillende mogelijke pistes, hoe gekker hoe beter.

- [happy ending] Nicolas Sarkozy wordt verkozen als president van de Franse republiek, Loic Le Meur wordt minister van communicatie met als opdracht alle Fransen aan het bloggen te krijgen, wat hem ook lukt, alle Fransen krijgen naar keuze een typepad, movabletype of Vox blog. De Franse staat besteed de opbrengst van verkoop van Gaz de France aan de overname van Six Apart, wat een Frans overheidsbedrijf wordt.

- [drama] Ségolène Royal wordt president, Loic Le Meur gaat dan toch niet in de politiek, organiseert Leweb4. Buiten enkele werknemers van Six Apart dagen er geen deelnemers op. De reputatie van Six Apart is zo hard beschadigd dat het kan inpakken zodat het voor een appel en een ei overgenomen wordt door Microsoft die de blogtechnologie integreert in Microsoft Live.

- [happy ending] Sam Sethi krijgt van een Britse rechtbank een forse schadevergoeding voor het juridisch onterechte ontslag en het geleden morele verlies. Sam besluit deze schadevergoeding aan te wenden voor alle arme bloggers die te uit het Adsense systeem gesmeten zijn om nooit opgehelderde redenen. Zelf start hij met VC money een eigen bedrijf dat na een jaar groter is dan TechCrunch en vervolgens een geslaagde vijandige overname van TechCrunch doet.

- [komedie] Loic Le Meur en Sam Sethi verzoenen zich met elkaar en worden de beste vriendjes voor de rest van hun leven, Sam en Michael zeggen dat het allemaal opgezet spel was van TechCrunch om de reactie van de blogosfeer uit te testen. Al deze personen schrijven elk een boek over deze gebeurtenissen. Deze boeken verkopen als zoete broodjes, wat toelaat dat de auteurs voldoende inkomsten bekomen uit de auteursrechten zodat ze zich kunnen terugtrekken uit het professionele leven.

- [happy ending] Maarten Schenk overtuigt Six Apart om de Leweb4 conferentie naar Belgie te halen. Deze conferentie vindt plaats in de Heizelpaleizen die volledig vol lopen. De conferentie wordt geopend door de Belgische eerste minister Yves Leterme. Provinciegouverneur van Limburg Steve Stevaert kondigt tijdens de conferentie aan dat alle inwoners van Limburg moeten bloggen. De Limburgse gemeente Houthalen zal de eerste gemeente worden waar alle inwoners een gratis Vox account krijgen, Hasselt volgt daarna waarbij de gebruikers van I-City via hun handhelds live kunnen bloggen natuurlijk ook op Vox. Later komen de overige steden en gemeenten van Limburg aan bod.

Kan u nog een ander einde bedenken ?

Technorati : - - - - - -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 19 december, 2006 10:22, de volgende bedenking ...

Ik zou het stuk over het vierde bedrijf toch maar eens herbekijken, vooral het Sam Sethi deel.

Loic heeft Sam per e-mail gevraagd zijn reactie weg te halen, Sam heeft daarop de e-mail gepubliceerd en tegelijk reclame gemaakt voor eigen evenementen.

Hierop heeft de baas van Sam hem ontslagen omwille van deontologische redenen, dit echter helemaal op eigen initiatief.

Loic heeft hier niet om gevraagd, zegt hij zelf, en ik geloof hem. Als je ziet waar ik ben mee weggekomen op mijn blog, en ik werk voor hem... ;-)

Zie ook de site van Loic zelf voor meer info.

Wat betreft het vervolg: How about "Loic leert uit zijn fouten en organiseert een kick-ass LeSomething4 congres."?

 
Blogger Bruno Peeters had op 19 december, 2006 16:12, de volgende bedenking ...

Maarten,

bedankt voor je reactie.

De informatie die ik aanhaal in het 4de bedrijf zijn feiten. Iemand die meer wenst te vernemen (achtergrond, veronderstellingen, roddels, geruchten, beschuldigingen, ...) moet gaan zoeken op de blogs van personen die er bij waren. Ik had zeker niet de bedoeling iets te insinueren rond het ontslag van Sam Sethi - wat anderen wel gedaan hebben, bv. de roddels over het afsluiten van de blog van Sam bij Typepad.

Ik heb vernomen dat Sam en Loic zich ondertussen verzoend hebben. Misschien is het nu tijd voor bijkomende verzoeningen ...

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails