06 oktober 2015

POP-UP CLASS ‘15

Een tijdje terug kreeg ik een uitnodiging voor een Facebook-event "Press & Friends event Pop-up Class". Zo'n uitnodiging kon ik natuurlijk niet afslaan.
Popup-Class wil een interactieve meetingspot zijn voor jonge ondernemers, talenten en ambitieuze studenten, pop-up gewijs. Een plaats waar 's middags een boke kan worden gegeten en een plek waar 's avonds een pintje wordt gedronken na een inspiratiesessie door één van de sprekers.

De boel werd op gang getrokken op maandag 5 oktober. De eerste avond stonden Alex Agnew en Jozefien Daelemans (van het online magazine Charlie) op het programma.

Alex Agnew is gekend als een stand-up comedian met een straffe mening en een stevig rock'n roll gehalte. Het verhaal dat hij op Pop-up Class '15 bracht was geen stand-up comedy, het was zijn  persoonlijk verhaal over ondernemen. De reden van succes? Daarop had Alex Agnew geen antwoord, begin gewoon met het te proberen. Alex Agnew had nog heel wat leuke en interessante boodschappen. Zoals @JanSeurinck opmerkte, onder de stand-uplaag zit wel degelijk een ondernemer. De adviezen die hij gaf waren op zichzelf niet origineel, het was wel verrassend dat Alex Agnew ze bracht.


De tweede spreker was Jozefien Daelemans, de kapitein van het Charlie Magazine schip. Het was een groot contrast met de eerste spreker, een vrouw in plaats van een man, blond in plaats van zwart, zonder bril en naar eigen zeggen boordevol zenuwen, waar Alex Agnew duidelijk geen last van had. Jozefien Daelemans bracht een persoonlijk en emotioneel verhaal over haar ervaringen als ondernemer, wat lukte en evenzeer hoe ze met problemen omging. Ze sloot af met "Er zit een dunne lijn tussen een enthousiaste ondernemer en een geobsedeerde gek." Voorwaar een pertinente boodschap naar het publiek waaronder zich verschillende actieve en potentiële ondernemers bevonden.

Alex Agnew had het in zijn verhaal nog over een pop-up restaurant. Indien het niet goed is, is het niet zo erg, het is er toch snel mee gedaan. Dit pop-up gebeuren daarentegen lijkt mij zeer interessant. Spijtig genoeg is het vrij snel gedaan. Als je je kan vrijmaken, loop dan zeker eens langs. Het programma, dat nog tot 16 oktober loopt, ziet er in ieder geval veelbelovend uit. De sprekers waar je nog kennis mee kan maken zijn Lien De Pau, Peter Bertels, Vincent Buyssens, Gert Kerkstoel, Inge Onsea, Steven Beeckman, Matthias Dobbelaere-Welvaert, Nele Reymen, Jarri Van der Haegen, Herman Konings, Sofie Vertongen, Bart Van Der Roost, Bart Kiggen en Magali Elali, Angelique Fore, Elfi De Bruyn, Diana Delgado, Eva Daeleman, Claire Tillekaerts.

Een heleboel leuke quotes van de sprekers van de eerste avond werden ruim gedeeld op sociale media. In de Storify hieronder kan je er kennis mee maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten