B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 februari 2006

Brrreeeport

Na het plaatsen van het bericht over het Zoeken van tags in Technorati, IceRocket en Google zag ik toevallig in Technorati enkele berichten over brrreeeport. Brrreeeport behoort nu reeds tot de meest populaire tags in Technorati. De verklaring voor deze brrreeeport-storm is eenvoudig.

Robert Scoble - aka scobleizer - lanceerde op 13 februari een oproep om zo veel mogelijk berichten te publiceren op weblogs, waarbij de berichten telkens moesten verwijzen naar de term brrreeeport.

Op het tijdstip van de publicatie van de eerste post leverde een zoekopdracht voor brrreeeport in Google, Yahoo, of MSN geen enkele verwijziging op. Robert Scoble wou nagaan hoe snel de search engines een nieuwe term oppikken.

Dankzij de brrreeeport-storm is dit ondertussen wel grondig veranderd. Google Blog Search heeft reeds ongeveer 335 blogs ontdekt, IceRocket heeft er 145 gevonden, Feedster heeft er 379 gevonden, Technorati heeft er tenslotte ook 355 gevonden. In de Nederlandstalige blogs kwam de term tot nu toe slechts één keer voor (gevonden via Technorati).

Feedster was mij tot nu toe nog niet bekend als weblog search engine. Van zijn kant kende Feedster de BVLG-blog evenmin. Ik vond echter geen mogelijkheid om mijn blog te registeren of de RSS-feed aan te melden. Ondertussen ben ik dus wel op de hoogte van Feedster, maar dit is (nog) niet wederzijds.

Technorati : - - - - - - -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 19 februari, 2006 13:31, de volgende bedenking ...

Feedster was één van de eerste blog search engines, maar heeft het pleit duidelijk verloren van Technorati, google blogsearch edm.
zie http://www.techcrunch.com/2006/02/07/feedster-the-friendster-of-blog-search/ voor meer

Feedster baseert zich, net zoals de ander blog search engines, op de zgn ping services: http://en.wikipedia.org/wiki/Ping_blog
Geen idee of blogger pingt naar één van die services (ik dacht eerlijk gezegd van wel), dus als je blog niet wordt opgepikt ligt dat aan feedster, niet aan je blog...

 
Blogger Bruno Peeters had op 20 februari, 2006 20:36, de volgende bedenking ...

Pascal,

bedankt voor de feedback. Ik zal Feedster via hun feedback-formulier eens informeren naar de reden voor het (nog) niet opnemen van de feed van deze blog.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails