B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 januari 2007

MTTI : mean time to index

Een niet onaanzienlijk deel van de bezoekers aan weblogs komt daar terecht via een zoekmachine. Het begrip MTTI of mean time to index geeft aan hoe lang het duurt vooraleer een zoekmachine een nieuw bericht op een weblog oppikt. Even nagaan voor een concrete case : de BlogMeet Leuven is gisteren, zondag 14 januari, door de vier initiatiefnemers min of meer gelijktijdig aangekondigd (rond 12u) : Goya, Karel, Yab en natuurlijk ook op dit weblog. Enkele geïnteresseerde bloggers hebben gereageerd door zich in de eerste plaats aan te melden, maar ook door er zelf iets over te schrijven, bijvoorbeeld Joke, Bart, Peter en Kevin.

Wat vinden 10 verschillende zoekmachines terug voor de zoekterm BlogMeet Leuven, meer dan 30 uren na de eerste publicaties.
  1. Blogoloog
  2. Blogium
  3. Google
  4. Google Blogsearch
  5. Technorati
  6. Blogpulse
  7. Yahoo
  8. Microsoft Live
  9. Bloglines
  10. Feedo

Op basis van de voorbeeldjes hierboven kan je vaststellen dat de MTTI niet voor elk weblog dezelfde is. Bart werd bijvoorbeeld door geen enkele van de 10 zoekmachines gevonden. Er zijn ook grote verschillen tussen de verschillende zoekmachines. De meeste, maar spijtig genoeg niet alle, zoekmachines hebben de 4 initiatiefnemers ondertussen teruggevonden. De follow-up berichten vragen blijkbaar wat meer tijd om ontdekt te worden. De Belgische zoekmachines/indexers Blogium en Blogoloog komen in dit beperkte onderzoek redelijk goed voor de dag. De mainstream zoekmachines (Google, Yahoo en Microsoft Live) scoren daarentegen maar pover.

Een andere illustratie van de MTTI kan je op de ebiquity weblog vinden. Op de suggestie Implementing a program to automatically monitor and publish the MTTI of major search engines might be a nice simple project for someone who has an urge to put up a useful Web service. is voor zover ik kon nagaan nog niemand ingegaan. Voelt er zich iemand geroepen ?

Technorati : - - - -

4 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 15 januari, 2007 22:44, de volgende bedenking ...

Ken jij het geheim van Google? Ik heb een filmblog en als ik bijvoorbeeld een filmtitel opzoek dat gebeurt het wel eens dat mijn blog op de eerste pagina staat, en dan een paar dagen later op de 30e en dan opnieuw op de vooraan.

 
Blogger Bruno Peeters had op 15 januari, 2007 22:51, de volgende bedenking ...

@dave

Google heeft meerdere datacenters die zoekopdrachten verwerken. De indexen van de verschillende datacenters zijn niet dezelfde. Ik vermoed dat er mee kan te maken hebben. Een Search Engine expert ben ik spijtig genoeg niet ...

 
Anonymous Anoniem had op 16 januari, 2007 15:50, de volgende bedenking ...

Ik kan jou in ieder geval melden dat google mijn sitemap is komen ophalen.

Even een dump...
gsitemap 2007-01-16 11:32 Sitemap downloaded by Google. Anonymous
gsitemap 2007-01-16 11:28 Sitemap successfully submitted to Google. Bart Van Herreweghe
gsitemap 2007-01-16 11:28 Sitemap successfully submitted to Google. Bart Van Herreweghe
gsitemap 2007-01-16 11:28 Sitemap successfully submitted to Google. Bart Van Herreweghe
gsitemap 2007-01-15 16:34 Sitemap downloaded by Google. Anonym

 
Blogger Bruno Peeters had op 17 januari, 2007 09:44, de volgende bedenking ...

@Bart
Ondertussen vindt Google al enkele resultaten voor "Blogmeet Leuven". Die van jouw site zijn er echter nog niet bij. Bizar.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails