B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

19 januari 2007

Web Based Feed Readers

Hitwise heeft zopas een bericht gepubliceerd over de populariteit van web based feed readers. Uit de cijfertjes blijkt dat van de web based feed readers Bloglines veruit de meeste VS bezoekers heeft, met Rojo op de tweede plaats, gevolgd door Google Reader, Newsgator en Netvibes.
Hitwise Feed Readers

Uit de bezoekcijfers van enkele Amerikaanse topblogs blijkt overigens dat deze populaire blogs veel meer rechtstreeks gelezen worden. De conclusies van Hitwise : 1) RSS usage, while growing, is still a niche activity and mainstream adoption is still a ways off, and 2) the most successful blogs are being consumed in the standard Web 1.0 fashion - by visiting the websites. Merkwaardige vaststelling.

Indien je RSS-feed via Feedburner loopt, kan je in het Dashboard een mooi overzicht krijgen van de populariteit van de verschillende feedreaders. Dit is het resultaat van de lezers van de RSS-feed van dit blog.
BVLG Feed Readers

Dit is de top 5 :
Bloglines: 53%
Newsgator : 12%
Thunderbird : 4%
Netvibes : 4%
RSS Bandit : 3%

Via Rojo heeft de voorbije 30 dagen maar één enkele persoon de weg gevonden naar de RSS-feed. Misschien is deze feedreader in België minder populair dan in de VS.

Technorati : - - - - - - - - - -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 20 januari, 2007 10:59, de volgende bedenking ...

De cijfers die Feedburner weergeeft, houden geen rekening met het aantal lezers via Google Reader. Google geeft het aantal abonnees op een feed bij de Reader niet vrij. Een spijtige zaak, vind ik, aangezien ik het gevoel heb dat Google Reader wel marktaandeel wint en we het dus moeilijker hebben om het aantal feed readers juist in te schatten. Ikzelf ben alvast een poosje terug overgeschakeld van Bloglines naar Google Reader.

 
Blogger Futurelab had op 30 januari, 2007 18:47, de volgende bedenking ...

Terwijl wij (Futurelab blog) toch een stevig aantal US-based lezers hebben, zijn de cijfers van vandaag bijvoorbeeld:
1551 Readers totaal
Netvibes en Bloglines beiden goed voor ca. 23% (350 lezers).
Rojo....1

Ik kan dus alleen aannemen dat Rojo een zeer specifiek publiek heeft.
(andersom valt me ook altijd weer op dat wij met ca. 44k toch wel een heel hoog Alexa ranking hebben, wat wel weer zal komen omdat veel mensen in de marketing community Alexa gebruiken of zo).

Het blijft een eenzame speurtocht naar betrouwbare cijfers :)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails