B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

01 maart 2007

Blogs in je buurt

Bloggers maken deel uit van een groter geheel, de blogosfeer. Sommige bloggers zoeken contact met bloggers over de ganse wereld, anderen daarentegen zoeken het daarentegen dichter bij de kerktoren. Snuggere jongens en meisjes hebben bijgevolg sites opgestart om bloggers toe te laten andere bloggers uit je buurt op te zoeken.

Outside.in heeft als motto "the best way to discover the people, places, and conversations in your community". Spijtig genoeg - althans voor Europeanen - beperkt Outside.in zich tot de Verengide Staten. Kijk maar het kaartje.


BlogDigger Local is in hetzelfde bedje ziek. Volgens hun FAQ beperken ze zich voorlopig tot de Verenigde Staten. Zoeken op locatie "Belgium" levert inderdaad geen resultaten op. Advertenties van Adsense op de site verwijzen echter wel naar België. Advertentiejongens en meisjes zijn in dit geval slimmer dan de zoekmachineuitbaters.


In de advanced search van BlogDigger Local kun je echter wel een geografische locatie opgeven. Dit is bijvoorbeeld het resultaat voor de geografische coördinaten van de Lyrique, plaats waar de BlogMeet Leuven nu zaterdag plaatsvindt.


Gelukkig zijn er andere sites die je makkelijker toelaten bloggers in je buurt te localiseren. Feedmap is in staat zowel een mooi prentje te geven als een lijst van blogs in de buurt van een opgegeven locatie. Hieronder bijvoorbeeld het plaatje van de bloggers in het Leuvense.


GeoUrl biedt geen prentje maar enkel een lijst van gekende sites voor een geografische locatie of voor sites in de buurt van een site gekend binnen GeoURL. Dit zijn bijvoorbeeld de sites in de buurt van de Lyrique, plaats waar de BlogMeet Leuven nu zaterdag plaatsvindt.


Voorwaarde voor een goede werking van de geolocating sites is dat de geografische locatie van een site (of een blog in het bijzonder) op één of andere manier gekend is. Alle sites verwachten dat blogs aangemeld worden. Feedmap en GeoUrl baseren zich vervolgens op de metatags van de aangemelde blogs, waarin de geografische coördinaten moeten vermeld staan.

Technorati : - - - - -

Related Posts with Thumbnails