B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 november 2007

To Clickx or not to Clickx


Vorig jaar heeft het tijdschrift Clickx de verkiezing van blog van het jaar redelijk onhandig aangepakt. In de lijst van 100 blogs waaruit kon gekozen worden stonden enkele Nederlandse blogs. Erger was het feit dat een aantal bloggers helemaal niet opgezet waren met hun vermelding in deze lijst. Deze bloggers vroegen hun blog te verwijderen uit de lijst van blogs, wat Clickx niet wou/kon doen.

De aanpak die Clickx dit jaar hanteert voor de verkiezing van site van het jaar kan op veel meer bijval rekenen. Eerst kon iedereen blogs nomineren. Vervolgens heeft de Clickx redactie voor de 22 categorien 10 sites weerhouden. Deze worden vannacht vrijgegeven. Maar vooraleer deze vrijgegeven worden, werd eerst aan elke site-eigenaar gevraagd of hij/zij er mee akkoord ging dat zijn/haar site/blog tot de genomineerden behoorde.

Vorige week heb ik ook zo'n mailtje gekregen. U zal vanaf morgen uw stem kunnen uitbrengen op dit blog in de categorie persoonlijke blogs. Indien u een aandachtig bloglezer bent heeft u ongetwijfeld ook al hier en daar berichtjes opgemerkt van bloggers die blij waren dat voor hen kan gestemd worden.

Het verheugt mij natuurlijk dat de redactie van Clickx dit blog de moeite waard vind. Er zijn echter talrijke blogs die qua layout veel mooier zijn, waar de berichten veel snediger zijn, waar mooiere prentjes geplaatst worden, waar over een heleboel onderwerpen meer en accurater info terug te vinden is. Ik heb er bijgevolg helemaal geen probleem mee dat één van de andere 9 blogs verkozen wordt tot blog van het jaar.

Vorig jaar waren de winnaars in de rubriek blogs de blog die als eerste in het lijstje stond ("de twee meisjes"). Kwatongen schreven vorig jaar dat dit wel eens de reden zou kunnen geweest zijn voor hun verkiezing. De kans is groot dat dit blog in de alfabetische rangschikking vooraan geplaatst wordt. Maar dit blog is helemaal niet vergelijkbaar met de winnaars van vorig jaar (die zelfs hun prijs niet in ontvangst kwamen nemen op de prijsuitreiking ...).

Technorati : - -

6 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 13 november, 2007 10:53, de volgende bedenking ...

Inderdaad: minder tetten, bijvoorbeeld. :-)

 
Anonymous Anoniem had op 13 november, 2007 11:32, de volgende bedenking ...

Maar meer taalfouten ;-)
"de redactie... vindt." dt.

(sorry, ik kon het niet laten)

 
Anonymous Anoniem had op 13 november, 2007 15:43, de volgende bedenking ...

Dat is blijkbaar een rage aan 't worden, taalfouten verbeteren ;) Whihaaa stemmen!!! :)

 
Blogger Ludwig had op 13 november, 2007 16:23, de volgende bedenking ...

alvast veel succes !!

 
Anonymous Anoniem had op 14 november, 2007 11:51, de volgende bedenking ...

Succes! Ik heb op jou gestemd!

 
Anonymous Anoniem had op 29 november, 2007 14:51, de volgende bedenking ...

gisteravond nog op de valreep even voor je gestemd.
Succes

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails