B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

16 januari 2008

Gizmodogate

Een medewerker van de Gizmodo blog heeft tijdens de laatste Consumer Electronics Show beurs (CES) uitvoerig gebruik gemaakt van een TV-B-Gone apparaatje. Met zo'n apparaatje kan je in een oogwenk TV's uitzetten. Het resultaat is een grappig filmpje op de Gizmodo blog. Herrie schoppen zorgt immers steeds voor een heleboel bezoekers.De gevolgen van deze stunt waren niets mis. De medewerker van Gizmodo mag niet meer binnen op verdere edities van de CES beurs. Er was zelfs sprake van juridische acties tegen de medewerker van Gizmodo en Gawker Media, eigenaar van de Gizmodo blog. De bloggers van Gizmodo laten het niet aan hun hart komen, ze blijven fier op hun stunt.

In de Amerikaanse blogosfeer heeft deze actie een heleboel overwegend negatieve reacties opgeleverd. Een heleboel kommentatoren vonden de actie maar flauw en kinderachtig. Door een dergelijke sabotage-actie van een blogger is het risico niet ondenkbeelding dat bloggers in de toekomst op gelijkaardige beurzen niet meer welkom zouden zijn. Velen waren bovendien van mening dat de Code of Ethics geschonden werd.

Robert Scoble gaat een stap verder. Hij heeft alle berichten van zijn linkblog die naar een Gawker Media blog verwezen verwijderd. Hij wil bovendien deze blogs zelfs niet meer lezen. Hij heeft het niet begrepen op de zucht naar sensatie om meer bezoekers aan te trekken.

Misschien geeft dit voorval inspiratie voor een stunt van Zattevrienden. Mogen we binnenkort een filmpje verwachten waarin ze laten zien dat ze de TV's op het autosalon hebben kunnen afzetten ? Want er is wel degelijk een link tussen TV-B-Gone en Zattevrienden, neem hier maar een kijkje.

Technorati : - -

Related Posts with Thumbnails