B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 februari 2008

Advertenties en heavy clickers

Onderzoek in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat een beperkte groep internetgebruikers verantwoordelijk is voor 50% van alle clicks op advertenties op websites. Deze heavy clickers vormen slechts 6% van de totale online populatie. Deze groep van heavy clickers is bovendien helemaal niet representatief voor de ganse internet populatie. Dit stelt natuurlijk problemen voor alle modellen en analyses die gebaseerd zijn op click-through rates bij advertenties. Eén van de opdrachtgevers van de studie stelde reeds "While the click can continue to be a relevant metric for direct response advertising campaigns, this study demonstrates that click performance is the wrong measure for the effectiveness of brand-building campaigns".

Onlangs heb ik nog van een collega blogger vernomen dat hij op blogs van bevriende bloggers regelmatig op de advertenties aldaar klikt. De regels van Google Adsense verbieden dat je zelf op de advertenties van je eigen site klikt. Je kan natuurlijk wel afspreken met collega-bloggers om af en toe op elkaars advertenties te klikken. De kans dat Google Adsense dit gedrag kan opsporen en de betrokkenen nadien bestraft door hen uit te sluiten is heel klein. Het is altijd meegenomen dat Google de Belgische blogosfeer een beetje sponsort.

Ondertussen is er ook nog de Who Sees Ads plugin voor Wordpress. Deze plugin laat een blogger die gebruik maakt van Wordpress toe regels te bepalen wanneer advertenties getoond worden of wanneer ze juist verborgen worden. Indien je beslist dat advertenties voor frequente bezoekers niet meer getoond worden, kan je niet meer op de bevriende collega bloggers beroep doen om je Google Adsense inkomsten een beetje op te drijven ...

3 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 14 februari, 2008 23:09, de volgende bedenking ...

Het voordeel zou dan wel zijn dat vaste bezoekers geen reclame zouden zien voor pakweg een carrière bij Belgacom... :-)

 
Blogger Bruno Peeters had op 15 februari, 2008 00:19, de volgende bedenking ...

Hallo Pieter,

Ten eerste is dit blog een blogger.com blog waar deze plugin niet actief is.
Ten tweede vermoed ik dat deze plugin enkel rekening houdt met Adsense ads en niet met Adhese publiciteit (de tijdelijk de Belgacom ads hier plaatst)

 
Anonymous Anoniem had op 18 februari, 2008 22:35, de volgende bedenking ...

Tsja, het ware leuk geweest.

Anyway, maakt verder ook niet uit, ik hoop dat je er wat van overhoud nadat de belastingen langsgeweest zijn - je geeft het toch wel aan hoop ik :-)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails