B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 februari 2008

Blog50 Persoonlijk

Blog50 is een initiatief (uit Nederland) dat een overzicht geeft van de populairste weblogs in Nederland en België. Er is enerzijds een algemene rangschikking. Er zijn bovendien rangschikkingen voor diverse rubrieken. Het criterium dat voor de Blog50 rangschikking gebruikt wordt is een score die bepaald wordt op basis van de Google Pagerank, de Technorati Rank, het aantal Yahoo inlinks, de Alexa Traffic Rank, het aantal Delicious bookmarks en het aantal Bloglines subscribers.

Waar de algemene rangschikking sterk gedomineerd wordt door blogs uit Nederland bevat de rubriek Blog50 Persoonlijk een heleboel blogs uit Vlaanderen : maar liefst 22 van de 50 blogs, waaronder 4 blogs in de top 10. De lijst hieronder bevat alle Belgische blogs in de rubriek Blog50 Persoonlijk.

2. Tales of Drudgery and Boredom
4. Tenderfeelings
6. B.V.L.G.
9. Past is Prologue
11. Tales from the crib
13. Dominiek.be
14. Kerygma
18. dramoghe
19. 7 seconden
21. Webpalet
22. Van 0 naar 42 kilometer
23. Onnozelheid mag!
25. Huug & Druug
29. Houbi.com / blog
31. Dikkie
33. Wimblog
39. niets.dan.vuur
40. Beau
41. Brutin.be
44. Sereniteit
45. Tom on-line
46. Aardling

De grafiek hieronder geeft aan dat de 22 weblogs uit België zeker niet moeten onderdoen voor de weblogs uit Nederland.


Indien u woonachtig bent in België en indien u een (redelijk populaire) persoonlijke blog heeft, meld deze dan aan voor de Blog50 Persoonlijk rangschikking. Laat ons er naar streven de rubriek Blog50 Persoonlijk te laten domineren door blogs uit België. De FAQ van de initiatiefnemers van de Blog50 stelt dat de taal van de weblog het Nederlands moet zijn, Franstalige weblogs uit België komen spijtig genoeg niet in aanmerking. Misschien moet de omschrijving van de Blog50 maar aangepast worden : populairste weblogs in Nederland en België Vlaanderen.

Technorati : - -

Related Posts with Thumbnails