B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

08 januari 2009

Dikke-truiendag

De Vlaamse overheid roept iedereen op om op vrijdag 13 februari 2009 deel te nemen aan de vijfde editie van de Dikke-truiendag. De Dikke-truiendag is een jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering. Door een aantal eenvoudige acties kan iedereen energie besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. Deze campagne past in het Vlaamse klimaatbeleidsplan 2006-2012 waarin Vlaanderen zich engageert om de uitstoot van broeikasgassen in Vlaanderen tot gemiddeld 83,4 miljoen ton per jaar te beperken.

Tijdens de eerste Dikke-truiendag in 2005 lag de nadruk op sensibilisatie via scholen. Vorig jaar werden bedrijven ook in de actie betrokken. Voor deze Dikke-truiendag wordt er bijkomend gemikt op energiebesparingen in huis. Vandaar dat deze campagne er naar streeft om zo veel mogelijk personen zich te laten deelnemen aan de actie.

Als je deelneemt aan deze actie, kan je één (of meerdere) banners op je blog plaatsen.

Dikke-truiendag 2009 - Schrijf in en win

Tijdens deze campagne wordt er ook beroep gedaan op bloggers om de boodschap te verspreiden. Via het Adhese Enchanté netwerk werden al banners getoond op meerdere blogs. Ik heb ook de vraag gekregen om een steentje bij te dragen. Ik heb al een tijdje een energiemeter in huis, een toestel dat toelaat het verbruik van elektrische apparaten te meten. Binnenkort zal ik u onderhouden met enkele vaststellingen die ik bij mij thuis heb kunnen doen.

Related Posts with Thumbnails