B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

01 februari 2009

Dikke-truiendag - energiemeter

In het kader van de Dikke-truiendag had ik van Stefan van Adhese de vraag gekregen of ik een tijdje een energiemeter wou uittesten. Een energiemeter is een toestel waarmee je het verbruik van een elektrisch apparaat kan meten.

Je sluit het apparaat aan tussen stopcontact en de stekker van het toestel waarvan je het verbruik wil kennen. De meter geeft aan hoeveel watt het verbruik is. Bovendien wordt het gecumuleerd verbruik bijgehouden, evenals het verbruik over 24 uren. Het gecumuleerd verbruik kan je vervolgens omzetten naar een kostprijs. Volgens het invulblad voor het noteren van je meterstanden van de Dikke-truiendagcampagne mag je voor een kilowattuur 17 eurocent rekenen.


De komende dagen zal je hier in verschillende berichten mijn vaststellingen met de energiemeter kunnen volgen.

Indien je zelf ook zin hebt om ook het verbruik van de elektrische toestellen bij je thuis (of op kantoor of op school) na te gaan, kan je zelf een energiemeter lenen bij je netbeheerder of bij een aantal gemeenten of bij de Gezinsbond.

Dikke-truiendag 2009 - Schrijf in en win
Binnenkort, op 13 februari, is het de Dikke-truiendag. Het is nog niet te laat om je in te schrijven, wat je op de website van de Vlaamse Overheid kan.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 02 februari, 2009 06:22, de volgende bedenking ...

Dit zou ik toch ook eens moeten doen om te weten wat mijn twee aquaria nu verbruiken, want dat zijn toch de twee grootste verbruikers in huis.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails