B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

04 februari 2010

Aantal Twitter gebruikers

Twitter zelf heeft tot nu toe geen cijfers vrijgegeven over het aantal gebruikers, dit in tegenstelling tot andere social networking sites die hier vaak mee uitpakken. Buitenstaanders hebben er een sport van gemaakt om het aantal Twitter gebruikers te schatten. Zojuist kwam ik enkele interessante bronnen tegen.

Volgens RJMetrics telde Twitter einde 2009 75 miljoen Twitter accounts, de aangroei de laatste maanden bedroeg 6,2 miljoen nieuwe accounts per maand. Meer info over de gehanteerde werkwijze om deze info te verzamelen evenals bijkomende info kan je dit bericht nalezen.


Bizzly is naar eigen zeggen het eerste "Twitter-powered commerce platform". Zij hebben ook een analyse gemaakt van het aantal Twitter gebruikers. In december 2009 waren er volgens Bizzly 96 miljoen gebruikers op Twitter, met een aangroei van 14 miljoen gebruikers per dag. Meer info over Bizzly en de resultaten van hun analyse kan in deze PDF nalezen.


Hubspot maakt ook af en toe een analyse van de Twittersphere. Hubspot kent u misschien reeds van het Twitter grader tool. Het derde State of the Twittersphere report vermeldt dat de toename van het aantal Twitter gebruikers teruggevallen is van 13% in maart 2009 naar 3,5% in oktober 2009. Het rapport geeft geen inschatting van het totaal aantal Twitter gebruikers.


Emarketer had nog in september 2009 een voorspelling gedaan over het aantal Twitter gebruikers uit de Verenigde Staten : "In 2009, there will be 18 million US adults who access Twitter on any platform at least monthly." De kans is groot dat dit aantal al overschreden is.


Sysomos, een bedrijf actief in social media analytics, heeft twee weken terug een bericht gepubliceerd waarin de procentuele opdeling van de Twitter gebruikers per land aangegeven werden. België zou goed zijn voor 0,21% van het totaal aantal Twitter gebruikers.

Het totaal aantal Twitter gebruikers is België zou bijgevolg zich kunnen situeren tussen de 150.000 en 200.000 (0,21% van 75 en 96 miljoen).

2 Bedenking(en) :
Anonymous Pietr had op 05 februari, 2010 08:48, de volgende bedenking ...

30.000
Iets staat me bij dat dat het aantal 'actieve' twitter-gebruikers is in België - maar vraag me niet waar ik dat nu weer vandaan heb :)

 
Blogger jan had op 05 februari, 2010 09:36, de volgende bedenking ...

Het cijfer dat @pietr aanhaalt, komt me ook bekend voor.

In elk geval lijkt 150.000 mij niet echt te stroken met de werkelijkheid. Daarenboven denk ik dat er heel wat gebruikers actief zijn onder meerdere namen: als communicatiemedewerker voor hun bedrijf bijvoorbeeld.

Daarnaast zijn er een boel dode accounts. Het zal me benieuwen als er ooit eens officiële cijfers komen, het zou wel eens dik kunnen tegenvallen.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails