B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 april 2013

Top Twitters users uit België

In een ver verleden heb ik al eens aandacht besteed aan de Top Twitter users uit België (dit bericht). Na drie jaar is de rangschikking stevig door elkaar geschud. Zelf volg ik het allemaal een beetje minder in detail op. Gelukkig zijn er verschillende websites waar je een idee kan krijgen over de Top Twitter users uit België.

De vraag is natuurlijk welke criteria je hanteert op de Top Twitter users uit België te bepalen. Moet de persoon, bedrijf, organisatie of event achter de Twitter user in België wonen ? Of is het voldoende dat de persoon de Belgische nationaliteit heeft ? Of moet de band nog losser zijn ... ?

Van Eden Hazard (@hazardeden10) wordt gezegd dat hij de eerste Belg is die meer dan 1 miljoen Twitter volgers heeft kunnen aantrekken, bijvoorbeeld in dit bericht op Sporza.
Maar dit klopt misschien niet helemaal. Hadise Acikgoz (@hadise) is een zangeres met Turkse roots, maar wel degelijk geboren te Mol in de provincie Antwerpen (zie Wikipedia). Of ze de Belgische nationaliteit heeft kon ik niet onmiddellijk terugvinden. Ze heeft in ieder geval een Twitter account met meer followers dan die van Eden Hazard : 1.050.713 versus 1.003.163.
Wat zijn nu mogelijke bronnen van Top Twitter users, liefst uit België?

Volgens Twitaholic is Veerle Pieters (@vpieters) de meest gevolgde Twitter user uit België, met 195.522 followers.

Social Bakers roept Tomorrowland (@Tomorrowland) uit tot meest gevolgde Twitter user uit België, met 302.243 followers.
Zoomsphere plaatst Hadise (@hadise) op de eerste plaats met 1.048.826 followers. Op de tweede plaats zet Zoomsphere Lalit Kumar Modi, Founder and architect of the Indian Premier League and Champions League T20 (@LalitKModi). Wat die man met België te maken heeft is mij volstrekt onduidelijk. Op de derde plaats staat Kim Clijsters, waarover geen discussie kan zijn of ze Belgische is.
Followerwonk plaatst nog een andere Twitter user bovenaan, Vincent Kompany (@VincentKompany) met 759.338 followers.

Bij Twittercounter moet je een stad kiezen. Ik heb voor "Brussels" gekoezen. Hier staat Hadise (@hadise) ook bovenaan. Wat Skype (@Skype) op de tweede plaats staat te doen is weer een raadsel.
Twopcharts biedt een overzicht aan met als titel De "Nederlandstalige Top Twitter accounts van Juli 2012". Deze lijst bevat ook een heleboel Belgische (Vlaamse) Twitter accounts. Feiten over Seks (@SeksFeiten) met locatie Nederland en België staat bovenaan met 214.521 followers.

Twittergids is een initiatief uit Nederland, waarvoor ook een Belgische variant bestaat. De Top 100 pagina lijkt mij evenmin niet up to date. Veerle Pieters op plaats 5 heeft nog maar 9.841 followers.


Een goede, volledige en up-to-date bron van Top Twitter users uit België bestaat op dit ogenblik niet. Of Eden Hazard nu de eerste Belg is met meer dan een miljoen followers is maar de vraag. Hadise was hem in ieder geval voor. Eén ding is zeker, zowel Eden Hazard als Hadise halen hun followers voornamelijk uit het buitenland. Dat er meer dan één miljoen Belgen op Twitter actief zijn is immers zo goed als uitgesloten. Alhoewel verrassingen zijn de wereld niet uit ...

Related Posts with Thumbnails