B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 oktober 2013

Spitsstrook

Sinds begin september is de spitsstrook op de E40 tussen Sterrebeek en Bertem in gebruik genomen. De spitsstrook gaat elke dag open van 14u tot 20u. Een maand later is het duidelijk dat deze spitsstrook inderdaad het beoogde resultaat oplevert, zo goed als elke avond is de E40 filevrij.

De spitsstrook zou nog beter kunnen functioneren indien een heleboel bestuurders hun gedrag zouden aanpassen. Deze bestuurders, zowel van vrachtwagens als van gewone personenwagens, wagen zich nog niet op de spitsstrook. Dit heeft tot gevolg dat de spitsstrook vaak de minst bezette rijstrook op de E40 is, de meest linkse rijstrook de meest bezette. Het is dan aanlokkelijk de spitsstrook te nemen om daar het snelst te vorderen. Maar als er geen file is, mag je buiten de bebouwde kom je rijstrook niet zomaar kiezen. Je mag niet rechts voorsteken.

Vandaar dus deze oproep, gebruik de spitsstrook, je geraakt er zelf snel op vooruit en je zorgt er bovendien ook nog voor dat de andere gebruikers van de snelweg ook sneller vooruit zullen geraken.

Related Posts with Thumbnails