B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

23 juli 2015

Social media jobs

Er zijn zo van die momenten dat je uitkijkt naar een nieuwe job, bijvoorbeeld in het social media domein. Het goede nieuws is dat er een heleboel aanbiedingen zijn in dit domein. Het grootste aantal zoekresultaten kan je vinden op de site van de VDAB, gevolgd door LinkedIn. De andere grote jobsites hebben een minder groot aanbod (maar eventueel nog steeds de moeite ...). De onderstaande afbeelding geeft aan hoeveel zoekresultaten er op de jobsites (VDAB, Monster, Jobat, Stepstone, Vacature en Linkedin) te vinden waren voor de zoekterm "social media". Het aantal resultaten deze maand is vergelijkbaar met het aantal resultaten vorige maand. Bij sommige sites zijn er iets minder resultaten, bij andere - vooral LinkedIn - zijn er dan weer meer.


Als je interesse breder is dan "social media", kan je ook op zoek gaan naar een nieuwe functie in aanverwante domeinen, zoals "online marketing", "digital marketing" of "seo" (wat staat voor search engine optimisation). Het minder goede nieuws is hier dat het aanbod voor deze domeinen iets minder groot is.

In de laatste grafiek kan je het overzicht zien van het aantal bekomen zoekresultaten per site de afgelopen maanden. LinkedIn toont een stijgend aantal zoekresultaten. Het beeld voor de andere sites is eerder stabiel.


Door op de afbeeldingen hierboven te klikken kan je telkens een grotere versie bekijken.

Alle personen die op zoek zijn naar een nieuwe functie, in social media domein of in een ander domein, wens ik hierbij veel succes!

Related Posts with Thumbnails