B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

25 september 2017

Facebook en jobsites

Als je op jobsites gaat zoeken naar een zoekterm "Facebook", bekom je velerlei resultaten. Dit kunnen jobaanbiedingen zijn waarin ervaring met Facebook vereist wordt, het kan zijn dat een bedrijf verwijst naar de aanwezigheid op Facebook, of het kan een vacature bij Facebook zelf zijn.

Als je een dergelijke zoekopdracht lanceert op de belangrijkste jobsites, kan je de jobsites onderling vergelijken. Op welke jobsite bekom je dan de meeste of de minste zoekresultaten? Bij VDAB bekwam ik het grootste aantal zoekresultaten, 1090. Het kleinste aantal zoekresultaten, 17,  was te situeren bij Stepstone, gevolgd door Vacature waar er 18 resultaten waren.

Het leek mij ook interessant om het aantal zoekresultaten voor "Facebook" te vergelijken met het totaal aantal zoekresultaten (het aantal aangeboden publieke vacatures). Bij de VDAB bleek dan dat in 0,81% van de vacatures de zoekterm "Facebook" voorkwam (1090 op 134.721). Bij JobAt is deze verhouding nog veel lager, daar waren er slechts 35 zoekresultaten voor Facebook op 13.192 vacatures, wat neerkwam op 0,27%.

De onderstaande grafiek maakt dit alles duidelijk.

Facebook, de sociaalnetwerksite die in België het grootste aantal leden telt, wordt op de belangrijkste jobsites in België, slechts uitzonderlijk vermeld. Bij de VDAB komt de zoekterm "Facebook" slechts voor in 1 vacature op 124 (of 0,81%). Bij andere jobsites varieert dit van 1 op 250 tot 1 op 375 (0,27%) bij JobAt.

Dit is natuurlijk een momentopname, het is best mogelijk dat het aantal zoekresultaten en het totaal aantal vacatures op de jobsites ondertussen op de jobsites lichtjes afwijken van de hierboven aangehaalde cijfers.

Related Posts with Thumbnails