B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 maart 2008

Rijtijden aan de E40 Reyerstunnels

In Brussel, aan de ingang van de Reyerstunnels - aan het einde van de E40 komende uit Luik/Leuven - bevindt er zich een gebouw dat vroeger door de verkeerspolitie gebruikt werd. Sinds geruime tijd wordt dit gebouw gebruikt voor het aankondigen van allerlei initiatieven, tentoonstellingen en manifestaties. Hieronder zie je twee voorbeelden, één van Winterthur en één van Fostplus.
Op dit ogenblik hangt er een groot spandoek van dat blijkbaar van RTBF Mobilinfo is (volgens dit nieuwsbericht).

Op het spandoek zijn drie tellers bevestigd die aangeven hoeveel minuten het duurt om via de drie verschillende tunnels het centrum van Brussel te bereiken, richting Montgommery, richting Schuman en richting Meiser. Het probleem is echter dat op het ogenblik dat een automobilist deze drie tellers te zien krijgt, hij zijn keuze al gemaakt heeft. Indien hij plots merkt dat zijn reisweg via andere richting minder lang zou duren, kan hij niet meer van richting veranderen. Slimme jongens toch, die jongens die deze actie bedacht hebben (of waren het meisjes) !

4 Bedenking(en) :
Anonymous Unexpected had op 11 maart, 2008 07:56, de volgende bedenking ...

Goed punt... rij er ook elke dag langs :-) maar die tijden kloppen niet zo goed hoor, gisteren nog getest: de aangegeven 9 minuten waren er in de praktijk bijna 19... het kan misschien aantonen waar het minste file is, maar op de tijden zelf kan je je niet baseren hoor.

 
Anonymous Bram had op 11 maart, 2008 08:36, de volgende bedenking ...

Ik heb ze ook gezien, maar als het middernacht is, heb je daar weinig aan. Overal vlot verkeer ;)

Maar eigenlijk is het spijtig vast te stellen dat een marketingactie deze info geeft en niet de overheid. In de buurlanden (Nederland, bv) bestaat die verkeersinformatie wel, in België niet...

 
Anonymous Anoniem had op 11 maart, 2008 12:47, de volgende bedenking ...

Ik ben betrokken bij het project. Voor wat betreft de plaatsing van de toepassing: het is idd. nt mogelijk om op dat punt nog van traject te wijzigen. Maar het is dan ook eerder een gimmick/publiciteitsstunt ipv een toepassing op het vlak van verkeersmanagement.

Voor wat betreft de juistheid van de reistijden gaat het niet om een gimmick!: op elk traject kunnen zich incidenten voordoen die een verschil van uw verplaatsing t.o.v. de vertoonde tijd veroorzaken: verkeerslichten, de ene rijstook gaat vlotter als de andere, etc... De vertoonde tijden zijn dan ook gemiddelden gebaseerd op actuele en historische meetgegevens.

 
Anonymous Anoniem had op 11 maart, 2008 12:51, de volgende bedenking ...

Betreft de plaatsing van het bord: op deze plaats mag men publiciteit maken... indien men het bord voordat men de beslissing zou moeten nemen welke richting men verkiest, daar moet de overhied dan voor zorgen. De Vlaamse? De Brusselse? Maar het heeft de aandacht van de overheid wel getrokken , mijn gedacht....
Betreft 'juistheid'. de reistijden zijn juist , zeker en vast , maar hou rekening met het feit of u net de pech heeft om alle rode lichten te hebben, of indien een vrachtwagen ergens moet leveren die net voor u rijdt en de weg half blokkeert. alle 5 minuten worden de tijden terug berekend en onmiddellijk doorgestuurd. Toch proficiat aan de initiatiefnemers!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails