B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 februari 2009

Rij met mij - de Peeters & Pichal-carpooldag

Onder de vlag 'Rij met mij!' willen Annemie Peeters en Sven Pichal van het programma Peeters & Pichal op Radio 1 op donderdag 5 maart zo veel mogelijk mensen in Vlaanderen samen van en naar het werk laten rijden.

De actie van Peeters & Pichal wordt gesteund door de Vlaamse overheid. Vlaams Minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt is ambassadeur van de actie. Een aantal grote bedrijven hebben zich al geëngageerd om hun medewerkering te verlenen aan deze actie. Deze bedrijven roepen hun medewerkers om die dag al carpoolend naar het werk te gaan.

Tijdens de ochtendspits van 5 maart zal er op de 24 Carestel-parkings langs de Vlaamse autosnelwegen een pitstop met croissants en koffie voorzien worden, enkel en alleen voor wie carpoolend en dus met meer dan één persoon naar het werk rijdt.

Mijn werkgever is één van die bedrijven die deze actie steunt, wat natuurlijk een mooie zaak is. Ik weet nu reeds dat ik die avond naar een vergadering in Antwerpen moet. Mijn traject die dag zal dus inhouden dat ik 's morgens van het Leuvense naar Brussel ga en 's avonds van Brussel naar Antwerpen en pas laat opnieuw richting Leuven. Niet echt een traject om carpoolers mee aan te trekken. Voor de pitstop met croissants en koffie zal ik het ook niet moeten doen, want een Carestel-parking kom ik niet tegen op de E40 tussen Leuven en Brussel.

Indien u op 5 maart wil carpoolen - door zelf te rijden of door mee te rijden, dan kan u dat laten weten door een email te sturen naar carpooldag@radio1.be, of u aan te melden op de site radio1.carpool.be, een samenwerking van Radio 1 en Taxistop. Door u aan te melden maakt u bovendien kans op een gsm met ingebouwde gps, een Fnac-bon of één van de 1000 filmtickets.

4 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 24 februari, 2009 01:17, de volgende bedenking ...

Carpoolpapa

Elke dag pendelt papa met mama's firmawagen van Mechelen naar Brussel. Volgende donderdag rijdt hij dus gezellig mee zonder vlag van Peeters & Pichal. Hij deelt de wagen graag met iedereen uit de buurt van Mechelen Noord, voor een vriendelijke reactie wil hij nog wel es omrijden naar Mechelen Zuid. Van Mechelen schuift hij dan vlotjes naar beneden richting Laken, Sint-Jans Molenbeek tot Brussel-Noord.

http://tobiasjanssens.blogspot.com/2009/02/carpoolpapa.html

 
Anonymous Anoniem had op 26 februari, 2009 00:09, de volgende bedenking ...

"want een Carestel-parking kom ik niet tegen op de E40 tussen Leuven en Brussel."

@Bruno: misschien passeren via de AC-motelparking. Die horen ook tot de Carestel-groep.

 
Blogger Bruno Peeters had op 26 februari, 2009 08:30, de volgende bedenking ...

@Geert

ten eerste is het langer indien ik via de AC parking rij, bovendien mag je van de N253 niet naar de AC parking, althans volgens de verkeersborden die straal genegeerd worden.

 
Anonymous Anoniem had op 26 februari, 2009 15:35, de volgende bedenking ...

@Bruno

ik wil je heus niet in de illegaliteit drijven, hoor ;)

en ten leste: je moet nog steeds een carpoolpartner vinden voor je traject!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails