B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

02 mei 2016

Politici op Twitter


Hoe doen de Belgische politici het op Twitter? Hieronder kan u kennis maken met de top 10 op basis van het aantal followers.

De rangschikking wordt aangevoerd door de vorige premier, Elio Di Rupo. Hij heeft nog steeds een zeer ruime voorsprong op de tweede, de huidige premier Charles Michel. De laatste twee maanden kende de Twitter-account van Charles Michel een veel sterkere stijging, +14.441 followers in maart, +4.229 followers in april. 

Het tweede overzicht geeft de evolutie van het aantal followers van de top 10 sinds 1 januari 2016.


Tot enkele maanden terug was Didier Reynders nog de tweede populairste politicus op basis van het aantal followers. Pas begin april 2016 bekwam Charles Michel meer followers. De stijging van meer dan 14.000 followers in maart viel samen met de bijzondere gebeurtenissen in Brussel in maart.


De vierde politicus in de top 10 begin mei Guy Verhofstadt, voor OpenVLD aanwezig in het Europees Parlement. Tot begin maart 2016 had Vincent Van Quickenborne meer followers. De toename van het aantal followers van de account van Guy Verhofstadt schommelt tussen de 1.000 en 2.000 de afgelopen maanden, bij Vincent Van Quickenborne situeert de toename van het aantal followers zich tussen de 200 en 400 followers. De derde OpenVLD politicus in de top 10 is Alexander De Croo. Indien de evolutie van het aantal followers zich doorzet, heeft de account van Alex De Croo binnen enkele maanden meer followers dan de account van Vincent Van Quickenborne.

De populairste sp.a politicus in de top 10 is Daniel Termont, burgemeester van Gent. Daniel Termont is niet actief op nationaal niveau, maar toch heeft hij zo'n grote populariteit. De volgende sp.a politicus in de rangschikking van politici volgens het aantal followers is Freya Van den Bossche, Vlaams parlementslid. Ze heeft nog enige achterstand in te halen, het aantal followers staat bij haar op 29.846, bij Daniel Termont zijn het er 46.250.


Groen en Vlaams Belang hebben geen politici in de top 10. Kristof Calvo staat op de 21ste plaats met 18.237 followers. De eerste Vlaams Belang politicus is Filip Dewinter op de 27ste plaats.

Related Posts with Thumbnails