B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 maart 2006

Blog Influence Numbers

BloginfluenceZojuist via Coolz0r - Marketing Thoughts een nieuw tool ontdekt, Blog Influence.

Het Blog Influence Number van een blog wordt bepaald aan de hand van de onderstaande formule.
[(blog + posts + web links) + (bloglines subs * 2)] * 1 + (Pagerank/10)

De cijfertjes in deze formule worden bekomen uit Bloglines, Google, Technorati en Yahoo. Het opvragen van de cijfertjes loopt blijkbaar niet altijd even vlot. Toen ik voor een aantal verschillende URL's het Blog Influence Number naging, bleek de info van Bloglines en Technorati niet altijd aanwezig te zijn. Het gevolg is dat het resultaat niet correct is ...

Je kan op de site ook de HTML-code vinden om het Blog Influence Number van je blog op je eigen blog te vermelden, zie hieronder het resultaat voor de BVLG-blog.

My influence
[894.4]

De Blog Influence website is een initiatief van Gorka Julio, een Spanjaard. Misschien is hij wel een Bask, de website is bijvoorbeeld in het Engels, het Spaans en in het Basks beschikbaar. Het is bovendien een recent initiatief. Het domein www.bloginfluence.net is immers pas geregistreerd op 6 maart 2006 (zie hier).

Het Blog Influence Number lijkt mij een leuk nieuw speelgoedje, naast de Google Pagerank, naast de Blogshares waarde, naast de Blog Value estimator, naast de Alexa ranking, naast de Silktide Score, ... Het verschil met de andere speelgoedjes is dat de berekeningswijze bekend is, wat op zichzelf natuurlijk goed is. In de formule worden wel appelen en peren en citroenen bij elkaar opgeteld. Het gevaar is dat het cijfer dat je uiteindelijk bekomt weinig zinvol is. Maar ja, wie kent er een goed recept om een cijfer toe te kennen aan een fruitsla ?

Technorati : - -

Related Posts with Thumbnails