B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 april 2006

Wijn voor bloggers

Zelfs de BBC heeft het tegenwoordig over bloggen door bedrijven : Business bites the blogging bullet. In het artikel wordt de marketing van Stormhoek via bloggers aangehaald.

Stormhoek, een Zuid-Afrikaanse wijnproducent, heeft onlangs 100 bloggers in het VK, Ierland en Frankrijk bedacht met een gratis fles wijn. De enige voorwaarde was dat bloggers minstens drie maanden bezig moesten zijn, ongeacht het aantal lezers. Het resultaat hiervan was een heleboel gratis publiciteit op blogs, met als uiteindelijk resultaat een verdubbeling van de verkoop van Stormhoek wijn.

In een volgende campagne wenst Stormhoek geek dinners te sponsoren, door gratis wijn aan te bieden tijdens deze bloggers' dinner parties. Het is zelfs de bedoeling 100 geek dinners in 100 days te hebben.

Hebben de initiatiefnemers van de eerstvolgende blogdinner in België (BlogCom 2006 op vrijdag 21 april 2006 te Antwerpen) hieraan reeds gedacht ?


Technorati : - -

Related Posts with Thumbnails