B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 juni 2006

Bedrijven van bloggende CEO's op Alternext : Evadix en Emakina

EvadixVanaf morgen, 15 juni, noteert het aandeel van het bedrijf Evadix op Alternext. Evadix legt zich toe op e-business integraties, drukkerij, direct marketing en logistiek. Evadix had in 2005 een geconsolideerde omzet van meer dan 31 miljoen euro. Het bedrijf met hoofdzetel te Doornik en een vestiging te Vilvoorde is het eerste aandeel op Alternext, het nieuwe beurssegment van de Brussels beurs.

EmakinaVanaf vandaag, 14 juni, start de intekenperiode voor de volgende beursintroductie op Alternext, met name Emakina. Emakina is een web agency met een 80-tal medewerkers en een geconsolideerde omzet van meer dan 5 miljoen euro in 2005.

Het bijzondere aan beide bedrijven is dat ze beide een bloggende CEO hebben, respectievelijk Pascal Leurquin en Brice Le Blévennec. Emakina heeft boven een zeer actieve corporate blog. Zou er een verband zijn tussen het bloggen van de CEO's en beide beursintroducties ?

Vermoedelijk hadden beide bedrijven gehoopt op een aangenamer beursklimaat voor de beursintroductie. Alle winst die de Bel20 de voorbije maanden opgebouwd had is de laatste weken als sneeuw voor de zon verdwenen. De waarde van de Bel20 situeert zich op dit ogenblik op hetzelfde niveau van midden december 2005. Een hoopvol signaal is dat de uitgifte van nieuwe aandelen van Evadix vervroegd werd afgesloten, de vraag naar aandelen was immers groter dan het beschikbare aantal aandelen.

Nu is het afwachten tot wanneer het volgende beursgenoteerde bedrijf met een corporate blog en of een CEO blog opduikt.

Technorati : - - - - - -

Related Posts with Thumbnails