B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 juni 2006

Bloggende franstalige jongeren

De studie van Mediappro over hoe jongeren van 12 tot 18 jaar omgaan met de nieuwe media heeft in de klassieke pers en in het blogwereldje wel wat (digitale) inkt doen vloeien ...

Kranten : GVA, De Standaard, HBVL, Metro, La Libre Belgique.
Nederlandstalige bloggers : BVLG (deze blog), Asfaltkonijn, Tales of Drudgery & Boredom, Blogologie, Blogologie nogmaals, Edublogs, Edublogs nogmaals en Smetty.
Franstalige bloggers : Shoob, Denis au fil du web, Blogging The News en Bloguer est mon métier.

Uit een reactie van Damien Van Achter van Blogging The News op het eerste bericht op deze blog, heb ik opgestoken dat de resultaten voor België enkel betrekking hebben op franstalige jongeren uit Brussel en Wallonië.
Het is maar de vraag of deze resultaten kunnen veralgemeend worden naar Vlaamse jongeren.

In de pers (en in de blogberichten die zich daarop baseerden) zijn de resultaten voorgesteld als globaal geldig voor België. Ofwel is deze verduidelijking niet gegeven tijdens de voorstelling van de studie aan de pers, ofwel hebben de journalisten deze nuance niet begrepen of vonden ze het niet nodig deze nuance in de artikels aan te brengen. Laten we het maar houden op een vergetelheid en er geen communautaire spijkers op laag water gaan zoeken.

Het zou natuurlijk handiger geweest zijn indien de resultaten van de Mediappro survey onmiddellijk aan iedereen ter beschikking zouden gesteld zijn. Nu gaat het enkel maar over informatie uit tweede (of derde) hand.

Technorati : - -

1 Bedenking(en) :
Blogger yab had op 15 juni, 2006 17:11, de volgende bedenking ...

Dát vind ik nu toch wel een zeer belangrijke nuance... Er zijn dus gewoon geen cijfers beschikbaar voor Vlaanderen.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails