B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

26 juni 2006

Bruno de beer is dood

Sinds begin mei 2006 vertoefde er een Italiaanse beer in de Duits-Oostenrijkse Alpen. De beer had als officiële naam JJ1 (naar de namen van zijn ouders Jurka en Jose), maar kreeg al snel de naam Bruno. Vermits Finse berenjagers de voorbije veertien dagen niet in staat waren de beer levend te pakken te krijgen, hebben de Duitse en de Oostenrijkse authoriteiten dit weekend toelating gegeven de beer te schieten. Er ging naar verluidt niet actief op de beer gejaagd worden. Natuurbeschermers hadden daarom nog een beetje hoop voor de beer.


Waar de Finse berenjagers op twee weken niet in staat waren de beer in het vizier te krijgen, is het enkele jagers in de nacht van zondag op maandag wel gelukt. In de buurt van de Spitzingsee, op Duits grondgebied niet ver van de grens met Oostenrijk, hebben jagers de beer te pakken gekregen. De naam van de schutter wordt niet vrijgegeven, gezien verschillende negatieve reacties en zelfs doodsbedreigingen.

Bruno de beer zal opgezet worden en tentoongesteld worden in het Mensch und Natur museum te Munchen. De beer zal daar in goed gezelschap vertoeven. Het museum huisvest ook de vorige beer die zo'n 170 jaar terug gedood werd in Beieren.

Het WWF houdt aan heel deze berenstory een kater over. De zoektocht heeft handenvol geld gekost en uiteindelijk niets opgeleverd. Toch pleit het WWF er voor om in de toekomst beren toe te laten in de Duits-Oostenrijkse Alpen. Ondertussen bericht men uit het Italiaanse Zuid-Tirol dat berin Jurka, de moeder van Bruno (aka JJ1), weer enkele jongen heeft. Na zo'n 15 maanden trekken deze er zelf op uit. Met wat geluk (of ongeluk ?) kunnen we volgende zomer eventueel enkele nieuwe beren in de Duits-Oostenrijkse Alpen verwachten. Hopelijk houden deze beren het langer dan enkele maanden vol.

Technorati : - - - -

3 Bedenking(en) :
Blogger yab had op 27 juni, 2006 08:02, de volgende bedenking ...

Moge hij rusten in vrede.

 
Anonymous Anoniem had op 28 juni, 2006 22:46, de volgende bedenking ...

Hoe kunnen mensen her recht in handen nemen en zo´n dier doden.
Hij heeft zich toch alleen maar gedragen als een dier.
Waarom hebben ze hem niet verdoofd en dan terug gebracht naar Oostenrijk of Polen, waar beren leven.
Zo zie je maar weer, dieren zijn rechtvaardiger dan mensen.

 
Blogger Unknown had op 04 juni, 2014 14:54, de volgende bedenking ...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails