B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

08 juni 2006

Bruno de probleembeer

Enkele dagen terug op Radio 1 hoorde ik een item over Bruno de beer die de Oostenrijkse Alpen onveilig maakte. Hierdoor was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld en trok ik op internet-onderzoek uit. De voornaam Bruno is mij immers dierbaar.

Bruno is de bijnaam die gegeven wordt aan de beer die officieel gekend is onder de afkorting JJ1. Deze beer is afkomstig uit het Italiaanse Zuid-Tirol. Zijn moeder was niet echt mensenschuw, waardoor haar beide zonen dat blijkbaar ook niet zijn. JJ2, die in de zomer van 2005 af en toe opdook in Zwitserland, is sinds september 2005 niet meer opgemerkt waardoor vermoed wordt dat hij neergeschoten is. JJ1 is daarentegen de laatste tijd zeer actief, zie het kaartje voor zijn afgelegde route.JJ1 of "Problembär Bruno" heeft de Oostenrijkse Alpen ondertussen overgestoken naar Beieren. Daar maakt hij de grensstreek onveilig, waar hij zich vergrijpt aan bijenkorven, kippen, geiten, lammetjes, schapen, hazen, ...

Ondertussen worden de grote middelen er bij gehaald. Uit Finland worden honden verwacht die gespecialiseerd zijn in het opsporen van beren, uit de Verenigde Staten komen speciale berenvallen. Ondertussen heeft het WWF een oproep gedaan voor extra financiële middelen om de berenjacht tot een goed einde te brengen. De jacht heeft tot nu toe 70.000 euro gekost, per dag komt er nog 2.500 euro bij.

Hopelijk loopt de jacht goed af en slagen de jagers er in de beer te vangen en naar een meer gepaste streek (of natuurpark) over te brengen. Gokkers kunnen ondertussen een weddenschap afsluiten in welk land de beer zal gevangen worden.

Technorati : - -

Related Posts with Thumbnails