B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

27 juni 2006

Corporate Blogging nogmaals in de lift

U zal het misschien ook wel ergens gelezen hebben. JupiterResearch heeft een nieuw onderzoeksrapport uitgebracht over corporate blogging : JupiterResearch Finds That Deployment of Corporate Weblogs Will Double in 2006. Volgens JupiterResearch zou 34% van de grote bedrijven nu reeds een blog hebben. Tegen het einde van dit jaar zou daar nog 35% bijkomen, zodat 70% van de grote bedrijven een bedrijfsblog zouden hebben.

Het gedetailleerde rapport van JupiterResearch is niet vrijgegeven, daarvoor moet fors voor betaald worden (zie hier). Het is bijgevolg niet mogelijk na te gaan hoe de voorgestelde cijfers bepaald werden en waarop ze eigenlijk betrekking hebben. Zijn ze enkel geldig voor de VS ? Wat is een groot bedrijf ? In ieder geval zijn bedrijfsblogs in België zeker niet aanwezig bij 34% van de grote bedrijven. Eens te meer moeten de resultaten met een grove korrel zout genomen worden.

Technorati : - - - - -

Related Posts with Thumbnails