B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

29 juni 2006

Wie verdient er aan online netwerken ?

In een opinie-bijdrage in een recente editie van het tijdschrift Data News geeft Jan Mertens de volgende opmerking :
But who gets the money ? De dagelijkse boterham van de promotoren wordt in ieder geval betaald door de netwerkers. Hoe meer volgelingen zich de hype eigen maken, hoe dikker het beleg op de boterham.
Wie heeft er baat bij het hele gebeuren rond online netwerken ? Personen die er over bloggen verdienen er alvast rechtstreeks niets mee (bijvoorbeeld dit weblog, maar ook The Networking Coach's Opinion en netwerken.blogspot.com uit Nederland). Personen die boeken over netwerken schrijven zullen er hopelijk al iets aan verdienen, bijvoorbeeld Let's Connect en A Girlfriend in Every City. Dan zijn er nog de personen die trainingen verzorgen, bijvoorbeeld Hendrik Deckers en Jan Vermeiren.

Maar misschien wordt het meeste geld nog verdiend door de providers van de netwerken. Om actief te zijn op sommige online netwerken moet je betalen, bijvoorbeeld bij Ecademy. Ecademy België geeft informatie over het aantal betalende leden. Het is bijgevolg mogelijk een schatting te maken van hun inkomsten qua membership.


Ecademy België telde begin juni 2006 160 GreenStar members en 125 PowerNetworkers en BlackStars (de "strafste" netwerkers). Een GreenStar member moet jaarlijks 25 euro betalen, voor een Powernetworker is het 14 euro per maand, voor een BlackStar is 85 euro per maand of een eenmalige bijdrage van 4.500 euro.

Indien we aannemen dat alle members effectief betalen (dat er dus geen gratis leden bij zijn of personen die om welke reden dan ook korting krijgen) en indien we voor de eenvoud de BlackStars gelijk stellen met de Powernetworkers, ontvangt Ecademy jaarlijks vanuit België de volgende omzet : 160 x 25 + 125 x 14 x 12 = 25.000 euro.

Jaarlijks 25.000 euro omzet uit de membershipbijdragen is een mooi bedrag. Bij wie dit bedrag terecht komt is niet duidelijk, maar wie ligt er daar wakker van ?

Technorati : -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 30 juni, 2006 14:29, de volgende bedenking ...

25.000 EUR / jaar voor zo'n site lijkt me nauwelijks leefbaar, eerlijk gezegd. Daar kan je niet eens één persoon voor in dienst houden.

 
Blogger Bruno Peeters had op 30 juni, 2006 18:03, de volgende bedenking ...

Voor Ecademy Belgium is er geen afzonderlijke site, deze maakt deel uit van de globale site www.ecademy.com. Ik vermoed bijgevolg dat Ecademy Belgium niet moet instaan voor de technische ondersteuning.

Wereldwijd heeft Ecademy 8000 leden (volgens het Wikipedia artikel over Ecademy).

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails