B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

28 februari 2007

Goedkopere autoverzekering dankzij GPS

Delta Lloyd Nederland heeft zopas de resultaten van een onderzoek over navigatiesystemen bekend gemaakt. Het onderzoek, in opdracht van Delta Lloyd, Aon, Athlon Car Lease en TomTom werd uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksinstituut TNO.

Het onderzoek toont aan dat het beschikken over een navigatiesysteem in de wagen een positieve invloed heeft op de verkeersveiligheid. Uit het onderzoek blijkt dat:
* bestuurders zonder gebruik van navigatiesysteem 12% meer schades claimen en 5% meer schadekosten claimen;
* het gebruik van een navigatiesysteem de alertheid van de bestuurder verhoogt en de stress van de bestuurder reduceert;
* het gebruik van een navigatiesysteem het rijgedrag en de prestatie van de bestuurder verbetert bij rijden in een onbekend gebied naar een onbekende bestemming;
* het gebruik van een TomTom navigatiesysteem de werklast van de bestuurder reduceert bij het rijden in een onbekend gebied naar een onbekende bestemming;
* het gebruik van een TomTom navigatiesysteem het aantal gereden kilometers vermindert met 16% en de reistijd met 18% verkort bij het rijden in een onbekend gebied naar een onbekende bestemming.

Op basis de resultaten van dit onderzoek lanceert Delta Lloyd Nederland een kortingsactie voor bezitters van een TomTom-navigatiesysteem. Zij ontvangen 10% korting op de premie van een nieuwe particuliere autoverzekering.

Waar wachten de Belgische verzekeringsmaatschappijen nog op ? Zou er voor bezitters van een Garmin ook iets inzitten ?

PS Bezitters van een navigatiesysteem in de wagen worden vaker geconfronteerd met inbraak in de wagen. Zou in de autoverzekering van Delta Lloyd Nederland inbraak ook voorzien zijn ?

Technorati : - - - - - - - -

5 Bedenking(en) :
Blogger Autoverzekering had op 10 maart, 2007 13:42, de volgende bedenking ...

Ik moest inderdaad ook denken aan het verhoogde risico van auto inbraak. Maar het kan ook zijn dat het in de auto laten van het navigatiesysteem als nalatigheid wordt gezien natuurlijk.

 
Anonymous Anoniem had op 17 oktober, 2008 17:23, de volgende bedenking ...

Het kan inderdaad schelen. Wat nog meer scheelt is het goed vergelijken van je autoverzekering met de andere verzekeringen. dat scheelt van meer.

Voor een goed vergelijk klik op de volgende link:
vergelijk autoverzekeringen

 
Anonymous Anoniem had op 30 december, 2008 09:21, de volgende bedenking ...

Wat echt veel scheelt is jaren achter elkaar schadevrij rijden lijkt me.

 
Anonymous autoverzekering had op 21 augustus, 2010 19:41, de volgende bedenking ...

Het echte probleem vandaag de dag zijn de accidenten door jongeren.

De meeste jongeren rijden vandaag de dag dus dikwijls met de auto van hun ouders rond, met een autoverzekering op naam van de papa of de mama. Ik ken er genoeg die dit doen.

Wanneer er dan brokken worden gemaakt, plegen ze een telefoontje en een poosje later doen ze alsof één van de ouders bestuurder was.
Dergelijke wanpraktijken zijn naar mijn mening niet aan te moedigen, maar met crimineel hoge verzekeringspremies voor jongeren kunnen vele gezinnen niet anders.

Zunde!

 
Anonymous kies-autoverzekering.nl had op 02 september, 2012 19:42, de volgende bedenking ...

Wellicht dat er harder wordt gereden, omdat tom toms kunnen aangeven waar de flitspaal zit..Lees in de blog over autoverzekeringen ook over het vergelijken van autoverzekeringen. Bij een autoverzekeraar scheelt het in ieder geval als de polis goed leesbaar en duidelijk is:)

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails