B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 februari 2007

GPS Marketing

Het GPS toestel dat ik gebruik (Garmin nuvi) laat toe POI's of Points of Interest op te laden. Een heleboel andere GPS toestellen van diverse leveranciers voorzien ook in deze functionaliteit. Voorbeelden van POI's die kunnen opgeladen worden zijn onder meer de locaties van flitspalen, locaties van bankautomaten en locaties van tankstations. Locaties van flitspalen in België zijn op verschillende websites terug te vinden, onder meer op de site van Garmin (maar het bestand zou naar verluidt onvolledig en verouderd zijn), in een betalende versie maar ook gratis of bij poihandler.com.

Op de site poihandler.com is een zeer uitgebreide collectie van poi-bestanden beschikbaar : van flitspalen over MacDonalds restaurants en gay bars tot geocaching caches, niet enkel voor België maar ook wereldwijd.

Wat mij opvalt is dat in de lijst van poi-bestanden voor België een aantal evidente locaties ontbreken, bijvoorbeeld de locaties van de Belgische postkantoren. Een aantal poi-bestanden lijken mij onvolledig te zijn, bijvoorbeeld voor de Belgische banken :
Fortis Bank : 473 locaties
Dexia : 22 locaties
ING Bank : 57 locaties
KBC : 14 locaties

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen heeft reeds begrepen dat snel de weg te vinden in de Haven van Antwerpen niet evident is. Het stelt een poi-bestand ter beschikking met de havennummers (meerplaatsen van boten).

Gezien de aanzienlijk gestegen populariteit van GPS toestellen, vraag ik me af hoe lang het gaat duren vooraleer de marketing jongens en meisjes dit kanaal zullen ontdekken. Misschien kan er in een campagne ook aandacht besteed worden aan bezitters van een GPS.
Deze <link> helpt bezitters van een GPS toestel de weg te vinden naar het dichtst bijgelegen bankkantoor waar u uw bankkaart met foto kan bestellen.
Via deze <link> kan u de dichtst bijzijnde winkel vinden waar Windows Vista verkocht wordt.
Als uw hier <link naar poi-bestand met gevangenissen> niet wil terechtkomen doet u er goed aan de fiscale wetgeving te respecteren.


Waarom zou Thomas Cook (of een andere reisoperator) niet overwegen de locaties van de vakantiebestemmingen in het Dichtbij aanbod ook via een poi-bestand ter beschikking te stellen ? In ruil voor deze tip zie ik een dergelijke uitstap wel best zitten …

Technorati : - -

1 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 12 februari, 2007 23:31, de volgende bedenking ...

Garmin gebruikt Navteq als kaartleverencier. Algemeen genomen wordt de kwaliteit van de kaarten hoger ingeschat dan van zijn concurrent TeleAtlas, maar Navteq moet het wel stellen met behoorlijk minder POI's.
Het zou inderdaad gemakkelijker moeten zijn om POI's toe te voegen, maar dat moet zeer goed beheerd worden. De kaartleveranciers hebben daar zo hun eigen kanalen voor ipv, in mijn ogen, de grote kracht van de gewone internetter te gebruiken. Dat doen ze wel deels doordat je fouten via een formulier kunt aangeven: http://www.garmin.com/cartography/mapSource/errorForm.html

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails