B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

13 maart 2007

Blogpersoonlijkheden : plaatsen 1 tot 5

In het kader van de lijst van 20 meest invloedrijke Vlaamse blogpersoonlijkheden kan u hieronder het finale deel van de lijst bekijken. Dit bericht bevat immers de bloggers op de plaatsen 1 tot en met 5. Links naar de andere delen van de lijst kan u hieronder vinden :
plaatsen 20 tot en met 16
plaatsen 15 tot en met 11
plaatsen 10 tot en met 6


Blogpersoonlijkheid 1

Naam : Luc Van Braekel
Functie : internet-ondernemer en ICT-consultant
Eigen Bedrijf : Intersight
Linkedin profiel
Blog(s) : LVB.net (Nederlands), LVB.net (English), LVB.net citatenblog, LVB.net linkblog, Brussels Journal, iradio.be
Luc Van Braekel is internet-ondernemer en ICT-consultant. Luc Van Braekel is van opleiding burgerlijk ingenieur computerwetenschappen. Na een verlengd verblijf aan de KULeuven als assistent is hij in 1988 het bedrijfsleven ingetrokken, eerst als consultant bij Coopers & Lybrand. Vervolgens was hij snel bij het internetgebeuren betrokken, als medeoprichter van Ping, het eerste bedrijf dat internettoegang aan particulieren aanbood. Daarna was hij mede-oprichter van Het Beleggersnet (nu Cash.be), GroenNet (later overgenomen door VUM) en Gezondheid.be (eveneens overgenomen door VUM). Na een zeer grote bedrijvigheid op Usenet (nu beter gekend als Google Groups) is Luc Van Braekel op 1 januari 2003 gestart met LVB.net, zijn Nederlandstalige weblog. Als blogger die van bij de start uitkwam voor zijn politieke mening - hij noemt zichzelf een libertariër - werd LVB.net vrij snel een gevestigde waarde in het Vlaamse bloglandschap. Dit leidde er onder meer toe dat Luc Van Braekel als prominent blogger regelmatig verscheen in de pers, zowel de geschreven pers als op televisie. Door zijn goede contacten in bepaalde politieke kringen en in het mediawereldje slaagde Luc Van Braekel er in af en toe toe primeurs te publiceren op LVB.net. Deze berichten werden vervolgens door beroepsjournalisten overgenomen in de traditionele pers. LVB.net kan beschouwd worden als het meest invloedrijke weblog in Vlaanderen qua politieke onderwerpen. Begin 2005 is hij eveneens gestart met een Engelstalige versie van LVB.net. Met deze Engelstalige blog is Luc Van Braekel er tot nu toe nog niet in geslaagd de populariteit van zijn Nederlandstalige blog te evenaren. Luc Van Braekel is ook webmaster van Brusselsjournal, een blog waar meerdere auteurs artikels publiceren waarin een andere kijk gegeven wordt op een aantal politieke onderwerpen. De benadering van Brusselsjournal kan eerder rechts, traditioneel en Amerika-minnend genoemd worden. Eén van de meest controversiële berichten op Brusselsjournal was dat van Paul Beliën, echtgenoot van Alexandra Colen, die de aanvallers van Joe Van Holsbeek met roofdieren vergeleek. Luc Van Braekel is al jarenlang geïnteresseerd in het media-gebeuren. Hij was betrokken bij verschillende vrije radioinitiatieven, zowel te Leuven als in West-Vlaanderen en is nog steeds de drijvende kracht achter enkele radiostations. Luc Van Braekel bericht regelmatig over het mediagebeuren, zowel op LVB.net als op iradio.be, één van zijn vele initiatieven.


Blogpersoonlijkheid 2

Naam : Michel Vuijlsteke
Functie : Design Advisor
Bedrijf : Namahn
Linkedin profiel
Blog(s) : Tales of drudgery and boredom
Michel Vuijlsteke werkt sinds november 2006 als design advisor voor Namahn. Voordien heeft hij bij verschillende werkgevers de volgende functies uitgeoefend : webmaster, internet developer, creative director, project coordinator, project manager, managing director. Van zodra hij in contact kwam met computers was hij er weg van. Tandy TRS-80, ZX-Spectrum, Tandy 1000, Atari 1040STf zijn computermodellen die de huidige internetgeneratie niet veel meer zullen zeggen, maar dit waren wel de computers waarmee Michel Vuijlsteke zijn IT ervaringen mee gestart heeft. In de jaren 1980 was Michel Vuijlsteke reeds actief op BBSen (bulletin board systemen). Zijn eerste bericht op Usenet (nu beter gekend als Google Groups) dateert van december 1990. Het oudste bericht op zijn persoonlijke (Nederlandstalige) blog Tales of drudgery and boredom dateert van juli 2002. Sporen van vroegere blogs zijn nog elders op het internet terug te vinden (onder meer bij salon.com en blogspot.com). Zijn oudste blogschrijfsels - die teruggingen tot in 1998 - zijn echter verloren gegaan buiten zijn wil om. Michel Vuijlsteke schrijft met een ongelooflijke frequentie berichten op zijn blog, over het webgebeuren, over zijn professionele activiteiten, over fotografie, over Gent en Gentblogt, over zijn gezondsheidsproblemen, over zijn huis en de verbouwingen ervan, over zijn straat, over zijn vrouw en kinderen, over alles wat hij rond zich ziet. Ten huize Vuijlsteke bevinden er overigens nog andere bloggers, zijn partner en twee van zijn kinderen (Zelie en Jan) hebben immers elk een eigen blog. Michel Vuijlsteke is gepassioneerd door fotografie, met speciale aandacht voor macro-fotografie van insecten. Zijn foto's zijn op zijn Flickr account te bekijken. Michel Vuijlsteke is naast dit alles nog secretaris van Gentblogt vzw, de meest bekende en meest populaire stadsblog in Vlaanderen. Door zijn zeer persoonlijke stijl en zeer grote openheid slaagt Michel Vuijlsteke er in een heleboel lezers te interesseren voor zijn dagelijkse stroom van berichten.


Blogpersoonlijkheid 3

Naam : Peter Forret
Functie : technical director
Werkgever : Screenvision Europe
Linkedin profiel
Blog(s) : blog.forret.com, video.forret.com, Sample Spotters, Zo helpt poëzie, barcamp.forret.com, Smoothouse Podcasts, Deep House Mix Podcast
Peter Forret is sinds november 2006 technical director by Screenvision Europe waar hij actief is rond digitale cinema. Peter Forret is afgestudeerd als burgerlijk ingenieur computerwetenschappen aan de KULeuven. Hij was onder meer aan de slag bij Sopres, Keyware, Globalsign en Hypertrust, vooraleer zijn eigen bedrijf (Forret.com) te starten. De berichten op zijn Engelstalige blog blog.forret.com handelen over vrouwen, actrices, technologie, geek toys, film, fotografie, muziek in het algemeen en salsa en tango in het bijzonder. Peter Forret heeft zich eveneens gewaagd aan podcasting experimenten via de Smoothouse en Deephouse blogs. Op zijn site forret.com stelt hij een uitgebreide collectie van gratis tooltjes ter beschikking, wat zijn site dagelijks een ruim aantal bezoekers oplevert (en vermoedelijk ook wat inkomsten van de advertenties op de site). Peter Forret is initiatiefnemer van de Barcamp Brussels conferenties, bijeenkomsten waar bloggers en andere geeks in een unconference format allerlei nieuwe evoluties rond blogs, blogging en het web in het algemeen bespreken. Peter Forret heeft voordien nog een luchtigere bloggersbijeenkomst in Brussel opgezet, waarmee hij zelfs in de krant De Standaard geraakt is. Peter Forret is na zijn studies te Leuven in Brussel blijven hangen. Dit verklaart waarom hij als West-Vlaming één van de initiatiefnemers is van brussel.blogt.be, de Nederlandstalige Brusselse stadsblog. Peter Forret is één van de weinige bloggers die zowel contacten onderhouden met Nederlandstalige bloggers als met Franstalige bloggers in België.


Blogpersoonlijkheid 4

Naam : Veerle Pieters
Functie : graphic designer
Eigen bedrijf : Duoh!
Linkedin profiel
Blog(s) : Veerle's Blog 2.0
Veerle Pieters is freelance graphic designer. In 2000 heeft ze haar bedrijf Duoh opgestart. Haar blog is geïntegreerd in de website van het bedrijf. Vermits de blogberichten uitsluitend in het Engels opgesteld zijn, spreekt haar blog een internationaal publiek aan. Haar blog is een populaire bron voor personen die op zoek zijn naar berichten over XHTML/CSS en grafische design tips. Met het design van haar eigen blog heeft ze de eerste prijs behaald in de Expression Engine Shootout, Personal Category. Sommigen beschouwen Veerle Pieters als één van de rock stars van de web standards design wereld. Ze wordt regelmatig gevraagd als spreker op internationale events. Door haar internationale bekendheid slaagt ze er makkelijk in internationale opdrachten te bekomen. Haar blog heeft een zeer ruim aantal lezers, voor haar blog zijn er meer dan 2000 subscribers in Bloglines. Haar blog is buiten Vlaanderen veel bekender dan binnen Vlaanderen. Haar droom is dat ze een kleine bijdrage kan leveren om het interweb beter te maken. Het ziet er naar uit dat ze daar inderdaad in slaagt.


Blogpersoonlijkheid 5

Naam : Miel Van Opstal
Functie : Enthusiast Evangelist
Werkgever : Microsoft EMEA
Linkedin profiel
Blog(s) : Coolz0r - Marketing Thoughts, MicroMiel
Miel Van Opstal werkt sinds december 2006 als Enthusiast Evangelist voor Microsoft EMEA. Daarvoor was hij aan het werk bij I-merge als strategic planner. Miel Van Opstal zijn Engelstalige blog Coolz0r - Marketing Thoughts heeft alles te maken met zijn passie voor marketing. Hij bericht over campagnes, evoluties, bedenkingen en technologieën betrekking tot het marketing domein. Van zodra hij een nog niet gekende innovatieve experimentele marketing techniek ontdekt voelt hij de onweerstaanbare drang er over te schrijven. Hij is bovendien een gadget en design lover. Zijn blog heeft een zeer internationaal leespubliek. Hij heeft er in 2005 de KB Café Blog Award in de categorie Best Marketing Blog mee gewonnen. Miel Van Opstal ontving in november 2006 voor zijn eindwerk van de bacheloropleiding Communicatiemanagement - over een Web 2.0 tool voor het beheer van een intern kennisnetwerk - de bachelor.be-prijs. Deze bachelor.be-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de 10 beste afstudeerwerken uit alle professionele bacheloropleidingen aan de Vlaamse hogescholen. Miel heeft onlangs een tweede blog opgestart, MicroMiel, waar hij het heeft over zijn ervaringen als Enthusiast Evangelist voor Microsoft EMEA. Eén van de eerste projecten waar hij bij Microsoft bij betrokken was, was de lancering van Microsoft Vista, waarbij het concert van Praga Khan in het Atomium real time in Second Life te volgen was. Enkele dagen vlak daarvoor was Miel Van Opstel nog te zien in een reportage over Second Life in het programma Koppen op TV1 (net als enkele andere bekende bloggers overigens).

Technorati : - - -

5 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 14 maart, 2007 06:28, de volgende bedenking ...

Waarlijk de kroon op het werk. Je links naar die LinkedIn-profielen gaan namiddag nog van pas komen.

 
Anonymous Anoniem had op 14 maart, 2007 08:52, de volgende bedenking ...

louis is de zoon van de vuijlstekes die een weblog heeft. Jan is net drie geworden :)

 
Blogger katie morosky had op 14 november, 2008 15:59, de volgende bedenking ...

Mijn excuses dat ik hier een volledig misplaatst berichtje plaats maar (ik weet niet hoe ik hier een persoonlijk bericht achterlaat en) ik wou u gewoon laten weten dat ik sinds oktober ook ben begonnen met een (persoonlijke) blog... Als u zou willen kijken op http://katiemorosky.blogspot.com/ dan zou me dat veel plezier doen...

 
Blogger Unknown had op 29 juni, 2009 10:03, de volgende bedenking ...

Always be happy.braindump

 
Blogger maria vero had op 31 januari, 2019 20:03, de volgende bedenking ...


Aanbieding voor alle individuen

U bent op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw huis te kopen.
We kunnen u deze lening verstrekken.

E-mail: info@creditfinance-bank.com
Rolandgadner@outlook.de
WhatsApp-nummer: +33784505888
Website: https://creditfinance-bank.com

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails