B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 maart 2007

Blogpersoonlijkheden : plaatsen 11 tot 15

In het kader van de lijst van 20 meest invloedrijke Vlaamse blogpersoonlijkheden kan u hieronder het tweede deel van de lijst bekijken. Het eerste deel kan u hier terugvinden. Dit tweede deel bevat de bloggers op de plaatsen 15 tot en met 11. De volgende dagen zal u op dit weblog vernemen welke bloggers in de top 10 opgenomen zijn.

Blogpersoonlijkheid 11

Naam : Patrick Tisseghem
Functie : Managing Partner
Bedrijf : U2U
Linkedin profiel
Blog(s) : Patrick Tisseghem's Blog [MVP SharePoint]
Patrick Tisseghem is managing partner van U2U. Hij is MVP voor Windows SharePoint Portal Server. In Microsoft termen staat MVP voor Most Valuable Professional. Patrick Tisseghem werkt een groot deel van zijn tijd als trainer voor Microsoft waar hij wereldwijd presentaties, workshops en seminars verzorgt over de Microsoft information worker oplossingen. Bovendien heeft hij een heleboel artikels geschreven en ontwikkelingen gedaan rond Windows SharePoint Services en Microsoft Office SharePoint Server. Hij legt de laatste hand aan een boek over Microsoft Office SharePoint Server 2007 voor Microsoft Press. Hij is mede oprichter en huidige voorzitter van de BIWUG, de Belux Information Worker Users Group. Naast deze activiteiten vindt hij nog de tijd om een blog te onderhouden. Zijn blog kent een heleboel lezers, waarbij dit lezerspubliek zeer internationaal getint is.


Blogpersoonlijkheid 12

Naam : Ine Dehandschutter
Functie : Webdesigner & fotograaf
Freelance
Linkedin profiel
Blog(s) : Monuments, Tu l'as vu?
Ine Dehandschutter is onder meer freelance web designer en freelance fotograaf. Ine Dehandschutter heeft een opleiding fotografie aan de Hogeschool Gent gevolgd (deze Hogeschool Gent komt meermaals voor in deze lijst van blogpersoonlijkheden). Nadien heeft ze nog twee jaar in Israël gestudeerd, waar ze onder meer bruggen heeft helpen bouwen tussen Israëli's en Palestijnen via het Snowblog.net initiatief. Via foto's worden kinderen gestimuleerd meer te vernemen over elkaars manier van leven. In 2003 was ze tesamen met John Baeyens medeoprichter van www.photoblog.net, een fotoblogging site die zeer populair was voor de komst van Flickr. Deze fotoblogging site is verkocht aan Pixagogo, een bedrijf dat later door Telenet overgenomen is. Ine Dehandschutter is al enkele keren meegeweest als fotografe op buitenlandse reizen van eerste minister Guy Verhofstadt, waarover ze dan ook telkens bericht heeft op haar blog. Ine Dehandschutter heeft een Engelstalige blog (Monuments - gestart in november 2002) en een Nederlandstalige poëzieblog (Tu l'as vu? - gestart in februari 2002).


Blogpersoonlijkheid 13

Naam : Cain Ransbottyn
Functie : CEO
Eigen bedrijf : RealRoot
Linkedin profiel
Blog(s) : Zattevrienden
Cain Ransbottyn is eigenaar van RealRoot, een bedrijf dat sinds 1999 internetdiensten aanbiedt. RealRoot is het bedrijf dat de hosting doet van een aantal shocklogs waarvan Zattevrienden vermoedelijk de grootste bekendheid geniet. Bovendien is RealRoot de grootste pornoprovider van België. Zattevrienden heeft aangetoond dat met een blog een hoop geld te verdienen valt. De formule van Zattevrienden en een aantal aanverwante blogs zoals Wilt, Witheet, Zattemadammen en vermoedelijk nog een aantal aanverwante blogs is vrij simpel. Populaire onderwerpen, auto's, mooie meisjes, veel bloot, leuke filmpjes, ... trekken veel bezoekers. De inkomsten komen vervolgens van de adverteerders. De blogs heeft Cain Ransbottyn meestal niet zelf opgericht, maar overgekocht van de oorspronkelijke initiatiefnemers. De bezoekersaantallen van Zattevrienden werden tot voor kort opgevolgd door MetriWeb. Ondertussen werd Zattevrienden echter uit het MetriWeb systeem geweerd. Volgens Cain Ransbottyn komt het omdat hij wantoestanden van andere sites zou doorgegeven hebben. Volgens andere bronnen zou Zattevrienden zich ook aan deze praktijken bezondigen. Bovendien heeft Zattevrienden MetriWeb niet meer nodig om aan te tonen dat het in staan is veel bezoekers aan te trekken. En veel bezoekers betekent interesse van adverteerders, wat inkomsten oplevert ...


Blogpersoonlijkheid 14

Naam : Clo Willaerts
Functie : Marketing en Communications Manager
Werkgever : Belgacom Skynet
Linkedin profiel
Blog(s) : bnox
Clo Willaerts is sinds april 2006 Marketing en Communication Manager bij Belgacom Skynet. Voordien heeft ze ervaring opgedaan in de geschreven pers, in een tv-productiehuis en bij het opzetten van een webradio en een chatportal. Clo Willaerts heeft natuurlijk ook haar eigen blog, bnox. Op deze blog publiceert ze met zeer grote frequentie berichten over allerlei nieuwe ontwikkelingen over het web en bloggebeuren. Dikwijls is ze de eerste om primeurs op te pikken. Vanuit haar functie bij Belgacom Skynet, de blogcommunity in België, onderhoudt ze goede relaties met collega-bloggers. Belgacom Skynet is bijvoorbeeld een trouwe sponsor van allerlei blogbijeenkomsten, zoals de Barcamp conferenties en de Bwards, de uitreiking van de Belgische blogawards.


Blogpersoonlijkheid 15

Naam : Cindy De Smet
Functie : Lector
Werkgever : Hogeschool Gent
Linkedin profiel
Blog(s) : Smetty, Edublogs, Doppler
Cindy De Smet doceert aan de Hogeschool Gent in het domein van media en burotica. Ze is bijgevolg de tweede lector van deze hogeschool die in de lijst van blogpersoonlijkheden voorkomt. Voordien heeft ze gewerkt als strategic consultant, sales manager en product manager. In deze functies heeft ze bedrijven geholpen bij het opzetten van blogs. Cindy De Smet is in het blogwereldje gekend als Smetty. Haar blog draagt dan ook deze naam. Ze was oprichter van de stadsblog blogt.be en mede-oprichter van Gentblogt. Bovendien was ze ook nog mede-oprichter van Doppler, de podcasting aggregator voor Windows. Op de eerste Barcamp conferentie te Brussel liep ze rond als Alice om de aanwezigen aldaar te interviewen, waarna de podcasts - weliswaar met enige vertraging - via haar blog konden beluisterd worden. Gezien haar huidige professionele activiteiten in het onderwijs besteedt Cindy De Smet ook veel aandacht aan edublogs.be, een groepsblog over onderwijs in Vlaanderen, die ze ook opgestart heeft.


Technorati : - - -

2 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 10 maart, 2007 00:04, de volgende bedenking ...

correctie op Clo haar cv: ze zit nog maar 1 jaar bij Skynet, daarvoor Virgin Express. (zie haar LinkIn profiel)

 
Blogger Bruno Peeters had op 10 maart, 2007 10:12, de volgende bedenking ...

oops een terecht opgemerkt foutje, het is ondertussen rechtgezet.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails