B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

09 maart 2007

Blogpersoonlijkheden : plaatsen 16 tot 20

In het kader van de lijst van 20 meest invloedrijke Vlaamse blogpersoonlijkheden kan u hieronder het eerste deel van de lijst bekijken. Dit eerste deel bevat de bloggers op de plaatsen 20 tot en met 16. De volgende dagen zal u op dit weblog vernemen welke andere bloggers de lijst bevat.

Blogpersoonlijkheid 16

Naam : Ilse
Functie : Lector
Werkgever : Hogeschool Gent
Linkedin profiel
Blog(s) : Kerygma, Gentblogt
Ilse is als lector verbonden aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Gent. Daarvoor was Ilse software developer bij Sidmar. Niettegenstaande Ilse niet uit Gent afkomstig is, heeft ze haar hart verloren aan Gent. Ilse is voorzitter van de Gentblogt vzw, de vereniging die instaat voor het in de lucht houden van de Gentblogt.be, de meest gekende en meest populaire stadsblog in Vlaanderen. Ilse heeft ook haar eigen blog, Kerygma, waar ze als i. door het leven gaat. Het Google Quotiënt van Ilse is bijgevolg aan de lage kant. De gebalde berichten op haar blog kunnen echter een heleboel lezers bekoren.


Blogpersoonlijkheid 17

Naam : Frédéric De Vries
Functie : Strategist
Werkgever : These Days
Linkedin profiel
Blog(s) : Druppels
Frédéric De Vries is sinds juni 2006 Strategist bij These Days, een communicatiekantoor gespecialiseerd in online advertising en marketing. Voordien was Frédéric De Vries onder meer usability expert, creative consultant en art director. Sinds juni 2001 is Frédéric De Vries auteur van de druppels blog, die dagelijks zo'n 300 bezoekers heeft. Frédéric De Vries is een trouw bezoeker aan allerhande bloggersbijeenkomsten. Gezien zijn "lange" blogcarriëre heeft hij er al een heleboel meegemaakt.


Blogpersoonlijkheid 18

Naam : Pascal Van Hecke
Functie : Seminar organizer
Werkgever : I.T. Works
Linkedin profiel
Blog(s) : Notes, links and conversation, Second Life Forum
Pascal Van Hecke werkt sinds 2001 als seminar organizer bij I.T. Works. I.T. Works organiseeert seminars rond diverse IT topics. Voordien was hij actief als software engineer en software trainer. Pascal is gestart met een Engelstalige blog in maart 2005. Hij publiceert relatief weinig berichten, rond allerlei technische ontwikkelingen van het web en het bloggebeuren. De berichten zijn steeds accuraat en to the point. Dit levert zijn blogs dan ook een heleboel externe links op. De Technorati rank van zijn blog situeert zich rond de 29.000. Pascal Van Hecke is een trouwe bezoeker van blogbijeenkomsten, zeker indien de bijeenkomsten een technisch tintje hebben. Pascal Van Hecke heeft onlangs nog het Second Life Forum in België opgezet.


Blogpersoonlijkheid 19

Naam : Bruno Segers
Functie : Local and International Field Operations Executive
Eigen bedrijf : All Together BVBA
Linkedin profiel
Blog(s) :Bruno's BlogBoek - het internetdagboek van segers_bruno at hotmail.com
Bruno Segers stond tot september 2006 aan het hoofd van het Belgische filiaal van Microsoft. Het vertrek van Bruno Segers heeft indertijd heel wat stof voor berichten opgeleverd in de Belgische blogosfeer en de IT pers. Sinds april 2006 schrijft Bruno Segers stukjes op zijn Live Space, die soms zeer pittig zijn. Dit was bijvoorbeeld de aankondiging van zijn vertrek bij Microsoft. Kommentaren laat Bruno Segers op de Live Space niet toe, zodat volgens blogpuristen zijn Live Space geen echte blog is. Sommigen storen zich aan het feit dat Bruno Segers soms enkel een titel publiceert, de tekst van het bericht komt vervolgens met enkele dagen vertraging. Bruno Segers heeft aangekondigd dat een aantal stukjes binnenkort onder vorm van een boekje zouden beschikbaar komen, op 1 april. Bovendien zou hij dan ook overgaan naar een ander blogplatform. Het valt af te wachten of dit geen aprilgrap zal blijken te zijn. Sommige berichten van Bruno's Blogbloek verschijnen overigens nu al niet enkel op zijn blog, maar ook in de IT pers. De blogactiviteiten van Bruno Segers hebben de bekendheid van het blogfenomeen vergroot en de drempel voor het bloggen lager gemaakt. Voor sommigen was zijn blog zelfs een inspiratiebron om er zelf mee te starten.


Blogpersoonlijkheid 20

Naam : Tom Mertens
Functie : Developer Audience & Product Marketing Manager
Werkgever : Microsoft
Linkedin profiel
Blog(s) : Tom's Corner, Tom's MSDN Belux Corner
Vanuit zijn functie als Developer Audience & Product Marketing Manager bij Microsoft België onderhoudt Tom Mertens goede contacten met de Belgische bloggers. Microsoft België heeft een zeer open houding ten opzichte van bloggers. Bloggers werden bijvoorbeeld uitgenodigd bij het groots opgezette lanceringsevent van Microsoft Vista in België. Tom heeft al vier jaar een eigen blog (Tom's Corner), die zoals de naam reeds doet vermoeden enkel berichten in het Engels bevat. Op deze blog heeft Tom Mertens het de laatste tijd enkel over zijn activiteiten bij Microsoft. Aandacht voor de Micrsoft ontwikkelingsproducten kan je sinds enkele maanden enkel terugvinden op zijn tweede blog. Zijn beide blogs kennen een zeer grote populariteit in de .Net community, wat blijkt uit een Technorati rank van rond de 25.000. Voor zijn functie bij Microsoft was Tom Mertens software developer.

Technorati : - - -

4 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 09 maart, 2007 21:04, de volgende bedenking ...

Mag er nog een linkje bij naar http://slforum.be Bruno :-) ?

 
Anonymous Anoniem had op 09 maart, 2007 21:24, de volgende bedenking ...

Go druppels!

 
Anonymous Anoniem had op 09 maart, 2007 21:30, de volgende bedenking ...

Héhé, de achternaam van nummer 16 is plots weggecensureerd (ongetwijfeld op vraag van betrokkene). Maar gelukkig is de foto nog zeer herkenbaar ;-)

 
Blogger Tanguy_Veys had op 12 maart, 2007 15:10, de volgende bedenking ...

Da's nu toch ook niet moeilijk om te weten wie er achter www.kerygma.be steekt. Flauw als dat op haar verzoek is.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails