B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

12 maart 2007

Blogpersoonlijkheden : plaatsen 6 tot 10

In het kader van de lijst van 20 meest invloedrijke Vlaamse blogpersoonlijkheden kan u hieronder het derde deel van de lijst bekijken. De overige delen kan u via deze links terugvinden : van 16 tot 20, van 11 tot 15. Dit derde deel bevat de bloggers op de plaatsen 6 tot en met 10. Morgen zal u op dit weblog vernemen welke bloggers de top 10 vervolledigen.

Blogpersoonlijkheid 6

Naam : Bart De Waele
Functie : Information Architect
Bedrijf : Netlash
Linkedin profiel
Blog(s) : Ondernemer in Gent, Netlash, Kopje Koffie, Daily Hug, Planet Gadget
Bart De Waele is naar eigen zeggen vader, echtgenoot, zaakvoerder, blogger, gadget-freak en koffie-liefhebber. Na een opleiding boekhouding is hij bij KBC aan de slag gegaan, waarbij hij onder meer e-business advisor was. In april 1999 heeft hij zijn eigen bedrijf, Netlash gestart. Dit bedrijf ontwerpt websites en kan er voor zorgen dat een website optimaal scoort in zoekmachines. Zelf heeft de site van zijn bedrijf (netlash.com) dankzij een goed uitgekiende strategie pagerank 7, wat redelijk zeldzaam is voor een Belgische website. Bart De Waele was hierop zo trots dat hij voor zichzelf een T-shirt heeft laten maken met PR7 in supergrote letters. Bart De Waele probeert met zijn bedrijf meer bedrijven aan het bloggen te krijgen, door er over te schrijven op zijn blog en door presentaties te verzorgen. Bart De Waele is lid van de raad van bestuur van Feweb, de federatie van webontwikkelaars. Bart De Waele is een notoir multiblogger. Het aantal blogs waarop hij blogt is niet bij te houden. De site van zijn bedrijf is eigenlijk een blog, hij vertelt over zijn ervaringen als ondernemer op zijn CEO-blog, hij onderhoudt een blog over gadgets en zijn kopje koffie blog is wereldberoemd in de Vlaamse blogosfeer. Het zou mij niet verbazen indien deze opsomming maar een zeer gedeeltelijk beeld geeft van zijn blogactiviteiten. Bloggen is ten huize De Waele overigens besmettelijk, zijn vrouw en zijn zoon hebben er immers ook één. De werknemers bij Netlash lijken ook allen een eigen blog te hebben. Zou het bijhouden van een blog een selectiecriterium voor Netlash-werknemers zijn ? Bart De Waele laat zich regelmatig opmerken op bloggersbijeenkomsten, zowel als ze eerder zeer luchtig of als ze zeer technisch zijn.


Blogpersoonlijkheid 7

Naam : Maarten Schenk
Functie : Project Manager
Bedrijf : Six Apart EMEA
Linkedin profiel
Blog(s) : Blogologie, Live From Brussels, Hout halen, Rijmelarij
Maarten Schenk is de enige Belgische werknemer van Six Apart, het bedrijf achter de blogplatformen Typepad, Movable Type, Vox en LiveJournal. Van 2001 tot 2004 werkte Maarten Schenk bij Skynet, waar hij de Skynet-blogs mee uit de grond heeft helpen stampen. Zijn blog (blogforge.skynetblogs.be) was één van de eerste skynetblogs. Deze blog is geschrapt toen hij Skynet verliet. In het internet archive zijn gelukkig nog sporen van deze blog terug te vinden, de oudste sporen gaan terug tot in 2003. Voor Skynet was Maarten Schenk nog 2 jaar bij Lernhout & Hauspie aan de slag. Maarten Schenk heeft na zijn overstap van Skynet naar Six Apart een heleboel blogs opgestart op het Typepad platform. Op Blogologie heeft hij hoofdzakelijk over gebeurtenissen in de blogosfeer, op Live From Brussels bericht hij - weliswaar met een eerder lage blogfrequentie - in het Engels over zijn leven als een thuiswerkende vader, op Rijmelarij publiceerde Maarten Schenk vroeger eigen gedichten, op Hout halen komen lokale gebeurtenissen uit Houthalen - zijn woonplaats - aan bod. Maarten Schenk is als geboren Antwerpenaar immers uitgeweken naar het "verre" Limburg. Maarten Schenk was een tijdje geïntrigeerd door het aantal blogs in België. Na enkele probeersels, onder meer voorgesteld op de tweede Barcamp conferentie te Brussel, heeft hij de Blogoloog bedacht, de eerste Vlaamse blogzoekmachine. Maarten Schenk heeft als trouwe bezoeker aan bloggersbijeenkomsten steeds zijn fototoestel bij. Zoals van elke blogger uit dit lijstje van blogpersoonlijkheden kan verwacht worden heeft hij ook een Flickr-account. Zijn account is echter van het gratis type, wat maakt dat enkel de laatste 200 foto's te bekijken zijn. Hij heeft echter op zijn persoonlijke site een heleboel foto's staan, waarvan een heleboel foto's van blogconferenties, seminaries en etentjes. Hij is immers een trouwe bezoeker van dergelijke events. Bovendien wordt hij regelmatig als spreker gevraagd.


Blogpersoonlijkheid 8

Naam : Pieter Baert
Functie : Web Community Manager
Bedrijf : Duval Guillaume E
Linkedin profiel
Blog(s) : Pietel
Pieter Baert werkt sinds november 2006 als web community manager bij Duval Guillaume E. Daarnaast is hij freelancer fotograaf. Tijdens zijn studententijd aan de KULeuven was Pieter Baert al aan de slag als fotograaf voor het studententijdschrift Veto. Na zijn studententijd heeft hij enkele korte opdrachten uitgevoerd als web editor bij de VRT, waarover hij regelmatig berichte op zijn blog pietel.be. Het eerste bericht op pietel.be, zijn huidige blog, dateert van september 2004, uit de periode dat hij als Erasmusstudent in Engeland vertoefde. Vorige blogexperimenten heeft Pieter Baert onder meer gepleegd op zijn studentenaccount bij de KULeuven en op swami.be/blog. Deze is ondertussen door een domeinnaamkaper ingepikt. Pieter Baert geeft grif van zichzelf toe dat hij een grote bek heeft. Op pietel.be geeft Pieter regelmatig verslag over zijn dagelijkse leven, waar zijn grote bek dikwijls aan bod komt. Zijn berichten worden gekenmerkt door hun persoonlijke, spontane en snedige stijl. Pieter Baert heeft goede connecties met de Leuvense blogscene, onder meer met de initiatiefnemers van drieduizend.be, de Leuvense fotoblog. Zoals van een fotograaf kan verwacht worden heeft Pieter Baert een uitgebreide collectie foto's op zijn Flickr account staan.


Blogpersoonlijkheid 9

Naam : Dries Buytaert
Functie : PhD student
Bedrijf : Universiteit Gent
Linkedin profiel
Blog(s) : Dries Buytaert
Dries Buytaert is doctoraatsstudent aan de Universiteit van Gent. Dries Buytaert is bij velen beter gekend als "mister Drupal", de persoon die Drupal, een open source content management systeem, heeft opgestart. Met Drupal kan je zowel een persoonlijke blog opzetten, maar het wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld MTV, Ecademy, Yahoo, Nato, Skype en VRT. Drupal is ontstaan tijdens zijn verblijf aan de Universiteit van Antwerpen waar hij in 2000 het diploma van Licentiaat Informatica behaald heeft. Daarna is hij enkele jaren aan de slag geweest bij Acunia, om in 2003 aan de universiteit van Gent te belanden. Dries Buytaert onderhoudt sinds december 2005 een eigen blog waarvoor natuurlijk Drupal als blogplatform gebruikt wordt. Op deze blog brengt Dries Buytaert berichten over de Drupal gemeenschap evenals zeer mooie foto's. Deze foto's zijn eveneens op zijn persoonlijke site terug te vinden. Dries Buytaert is de enige blogpersoonlijkheid uit deze lijst die een eigen wikipedia entry heeft.


Blogpersoonlijkheid 10

Naam : Jan Tielens
Functie : .NET Architect / Trainer
Bedrijf : U2U
Linkedin profiel
Blog(s) : Jan Tielens' Bloggings, The World Through the Eyes of Jan Tielens, Ik ben Jan
Jan Tielens is .NET Architect / Trainer bij U2U waarbij hij zich gespecialiseerd heeft in Sharepoint ontwikkeling. Jan Tielens is de ontwikkelaar van één van de meest populaire Sharepoint webparts, de SmartPart. In 2005 kreeg Jan Tielens erkenning als Microsoft Most Valued Professional (MVP) voor SharePoint Portal Server. Jan Tielens zijn blog "Jan Tielens' Bloggings" is wereldwijd erkend als informatiebron over SharePoint en BizTalk Server 2004. Zijn blog, gestart in februari 2003, telt dagelijks meer dan 1500 bezoekers, waarvan de Belgische bezoekers slechts een kleine minderheid van vormen. Zijn Wordpress fotoblog is veel minder gekend, net zoals zijn collectie foto's op Flickr. Jan Tielens komt in deze rangschikking een plaatsje hoger te staan dan Patrick Tilleghem, collega bij U2U. Jan is vroeger gestart met zijn blog, zijn blog wordt door meer mensen gelezen en heeft een hogere Technorati rank. Bovendien is het Google Quotiënt en het Blog Quotiënt van Jan Tielens ook hoger.


Technorati : - - -

8 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 13 maart, 2007 02:11, de volgende bedenking ...

Ok, blijven over:

Veerle Pieters
Miel Van Opstal
Peter Forret
Luc Van Braekel
Michel Vuijlsteke

De vraag is natuurlijk: hoe wordt de volgorde juist bepaald - maar ik veronderstel dat je je methode nauwkeurig zal documenteren :-)

 
Anonymous Anoniem had op 13 maart, 2007 08:30, de volgende bedenking ...

Twee kleine opmerkingen: Pieter Jelle (www.pieterjelle.be) en ik zijn de oprichters van drieduizend, dat ondertussen volledig door PJ gemanaged wordt.

Mijn eerste blog was eigenlijk op photoblog, hoewel dat destijds nog niet als blog benoemd werd. De comments stonden bijvoorbeeld nog ondersteboven. www.photoblog.be/pieterba De blog is ooit opgekuist maar ik dacht dat het eerste bericht ergens begin 2004 werd gepost.

 
Anonymous Anoniem had op 13 maart, 2007 09:57, de volgende bedenking ...

Bloggen is zeker niet verplicht voor de Netlash medewerkers - maar op één of andere manier pikken ze allemaal mijn enthousiasme op.

En ondertussen ben ik ook mede-oprichter van MetaTale (www.metatale.eu).

 
Blogger yab had op 13 maart, 2007 10:16, de volgende bedenking ...

Blij om te zien dat er iemand uit het open source-wereldje het lijstje gehaald heeft. Verder denk ik dat de "invloedrijkheid" van deze blogpersoonlijkheden toch met een flinke korrel zout dient genomen te worden.

 
Anonymous Anoniem had op 13 maart, 2007 20:33, de volgende bedenking ...

Opvallend is dat alle invloedrijke bloggers tot nu toe uit de IT-sector komen en vooral ook schrijven over internet-, weblog- en computeronderwerpen.
Van die invloedrijke bloggers vind ik er maar weinig boeiend om lezen.

 
Anonymous Anoniem had op 14 maart, 2007 09:11, de volgende bedenking ...

Hans,
Invloedrijk is oa ook omdat ze het makkelijk gemaakt hebben voor anderen om te bloggen, (Clo, Maarten & Dries...). Of omdat ze het bloggen bekent hebben gemaakt bij een ander publiek (Smetty, Bruno Segers,...)

Ik denk trouwens iedereen in dit lijstje ook over niet IT dingen schrijft...

 
Blogger Sven De Clercq had op 04 januari, 2008 10:15, de volgende bedenking ...

Hallo,

Het zou ook interessant zijn om een lijst van belgische bedrijfsblogs te bekomen. Welke bedrijven hebben er nu een corporate blog en wat is hun invloed?

Ik ben erin geïnteresseerd omdat ik momenteel een master thesis schrijf over de kritische succesfactoren van bedrijfsblogs, maar het is niet eenvoudig om Belgische bedrijven met een publieke blog te vinden. In Nederland is het al iets beter en in de VS lukt het heel aardig.

Gezien hierbij de mening van expert-bloggers ook van groot belang is, zou ik willen vragen of je mijn online survey omtrent mijn onderzoek zou willen invullen en evntueel vermelden aan andere expert-bloggers die je kent? Je krijgt dan ook de resultaten van mijn onderzoek later dit jaar.

Je kan mijn survey invullen op:
http://www.polldaddy.com/survey.aspx?id=e322c3325bf94484

Meer info over mezelf en mijn thesis vind je op: http://roi-marketing.blogspot.com

Groeten,

Sven

 
Blogger maria vero had op 17 november, 2018 11:59, de volgende bedenking ...

Snel aanbod aan het einde van het jaar.

U bent een man, een vrouw, een jonge vrouw, een oudere vrouw of u wilt financiële hulp onze instelling Creditfiance biedt u een uitstekende promotie van financiële hulp aan alle mensen in de wereld die behoefte hebben
Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze rente verlaagd naar 1,8% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%. We begonnen in juli 2018 met 2 leningen voor een totaalbedrag van 900.000 €.

Neem snel contact met ons op om te profiteren van deze geweldige financiële promotie.
E-mail: info@creditfinance-bank.com
WhatsApp-nummer: +33784505888

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails