B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

10 januari 2008

Cijfertjes voor je blog

Bloggers zijn soms wel geïnteresseerd hoe populair hun blog wel is. Diverse tools zijn beschikbaar voor blog-eigenaars om zelf een heleboel statistieken te verzamelen. Het is natuurlijk om de cijfertjes voor je blog te kunnen vergelijken met andere blogs. Gelukkig bestaan hiervoor ook enkele gratis mogelijkheden.

Metatale

Metatale kent aan elke blog een score toe die aangeeft hoe invloedrijk de blog is in de Vlaamse blogosfeer. De manier waarop de score tot stand komt is niet vrijgegeven. Het resultaat is een cijfer tussen 1 en 25. De initiafnemers hebben aangekondigd dat de rangschikking wekelijks herberekend zou worden. In praktijk is dit echter (nog) niet het geval. Metatale kent reeds een heleboel Vlaamse blogs. Indien je blog nog niet zou gekend zijn, kan je zelf je blog aanmelden zodat Metatale bij een volgende update hopelijk ook de invloed van je blog bepaalt.


Dit blog staat op dit ogenblik op de 5de plaats met score 18.
Technorati

De Technorati Authority van een blog is het aantal verschillende sites die naar een blog linken. De Technorati Rank is de plaats van de blog in de globale rangschikking op basis van de Technorati Authority. De Technorati Authority en de Technorati Rank evolueren dagelijks. Technorati berekent de Technorati Authority en de Technorati Rank enkel voor geclaimde blogs, wat zeer eenvoudig verloopt.Dit blog heeft op dit ogenblik inkomende links van 105 verschillende blogs, wat dus de Technorati Authority is. De Technorati Rank die hier mee samenhangt is 62.410.


Alexa

Alexa bepaalt de Alexa Traffic Rank van een site aan de hand van het aantal bezoekers voor gedetecteerd door bezoekers die de Alexa-toolbar geïnstalleerd hebben. Vermits deze toolbar niet algemeen verspreid is worden er aanzienlijke vraagtekens geplaatst over de accuraatheid van de Alexa gegevens. Je hoeft je blog niet te registreren of te claimen.


Dit blog heeft op dit ogenblik Alexa Traffic Rank 770.323. Het is wel de 34.378 meest populaire website in België.Marcom Top 100

De Marcom Top 100 is de rangschikking van Nederlandstalige blogs die betrekking hebben op marketing of communicatie. De positie van een site in de Marcom Top 100 wordt bepaald door de Google PageRank, de Technorati Authority, de waardering van de initiatiefnemers van de lijst en het aantal stemmen van de leden van Marketingfacts. De Marcom Top 100 wordt maandelijks berekend. Vooraleer je blog opgenomen wordt in de rangschikking moet je je blog registreren.


Dit blog is initieel binnengekomen in oktober 2007 op plaats 46. Ondertussen is dit blog teruggezakt naar plaats 80.


Blog50

De Blog50 geeft een overzicht van de populairste blogs in Nederland en Belgie. De populariteit van een blog wordt bepaald door een score die afgeleid worden van de hand van de Google Pagerank, de Technorati rank, het aantal Bloglines subscriptions, de Alexa traffic rank, het aantal Yahoo inlinks en ten slotte het aantal Del.icio.us bookmarks. De Blog50 score wordt maandelijks berekend. De Blog50 score wordt enkel bepaald voor geregistreerde blogs.


Dit blog bekleedt de 5de plaats in de rubriek persoonlijke blogs, de 71ste plaats in de globale rangschikking.

Technorati : - - - - -

Related Posts with Thumbnails