B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

19 januari 2008

Wafels

Daarstraks op de Meir te Antwerpen kreeg ik van een militant van de Lijst Dedecker een wafel toegestopt. Het motto van LDD is tegenwoordig : wij houden onze wafel niet. Het idee om slogans letterlijk in de praktijk om te zetten biedt natuurlijk een heleboel mogelijkheden. Een politicus kan ons niet enkel een appeltje voor de dorst beloven, maar voorbijgangers er ook eentje bezorgen. Je kan ook iedereen een een fles melk en een pot honing bezorgen, als je als politicus van overtuigd bent dat je er voor kan zorgen dat we binnenkort in het land van melk en honing zullen wonen. Personen die bij de bakker buitenkomen met een taart kunnen bijvoorbeeld ook een kers overhandigd krijgen.

Gestoofde peren zou ik daarentegen niet aan willekeurige voorbijgangers overhandigen, maar eerder bezorgen aan politieke tegenstanders. En om te laten weten dat je standvastig bent, kan je natuurlijk ook uitpakken met harde noten of met hardgekookte eieren. Je kan je tegenstanders ook een groot pak zout bezorgen, liefst grofkorrelig. Als je het als oppositiepartij niet meer neemt door de meerderheidspartijen in het parlement niet serieus genomen te worden, kan je hen een portie spek en bonen cadeau doen. Als je iets van je coalitiegenoten wil gedaan krijgen kan je hen niet enkel figuurlijk siroop om de mond smeren maar hen onmiddellijk een pot siroop bezorgen. Hopelijk zal er voor Leterme na Pasen iets meer inzitten dan een pakje vijgen.

Wie heeft er nog inspiratie ?

3 Bedenking(en) :
Blogger Luc Callemeyn had op 19 januari, 2008 20:29, de volgende bedenking ...

Er is een dichter aan je verloren gegaan Bruno

 
Anonymous Anoniem had op 20 januari, 2008 16:39, de volgende bedenking ...

Ik zie Dewever bij de volgende kiescampagne niet echt vette vissen uitdelen. Suikerklontjes, daarentegen...

 
Anonymous Anoniem had op 21 januari, 2008 12:28, de volgende bedenking ...

Ik heb ooit eens van een PVV-militant een spons gekregen. Die hadden toen blauwe sponzen gekocht en daar een papiertje aan gehangen. Ik heb er geen idee van waarom ze die wouden komen uitdelen net na onze voetbaltraining. De sponzen zijn gebruikt, maar veel stemmen zullen ze niet hebben opgeleverd, want wij waren 14 jaar.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails