B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

26 februari 2008

Profiel van een blogger

Hoe ziet een Amerikaanse blogger er uit ? Initieel waren het louter studenten en nerds. Ondertussen ziet een gemiddelde Amerikaanse blogger er toch iets anders uit : hij is reeds 37,6 jaar oud, overwegend mannelijk en meestal getrouwd. Hij is vermoedelijk blank en goed opgeleid. Hij bezit een mobiele telefoon, downloadt video's en TV-programma's op zijn PC, doet vaak aan instant messaging en speelt vaak video spelletjes.

Van de Amerikanen die zich geregistreerd hebben om te gaan stemmen verklaart 24,6% occassioneel te bloggen. Opmerkelijk is dat Amerikanen die zich als libertarian beschouwen vaker bloggen, wat blijkt uit de vergelijking met democrats of republicans : 37,6% versus 26,9% en 25,7%.

Deze conclusies kan u lezen in de SIMM 11 studie van BIGresearch. In dit onderzoek, uitgevoerd in januari 2008, werden 15.727 personen ondervraagd. In het persbericht is geen info terug te vinden hoe deze personen gecontacteerd werden, wat de foutmarge op de resultaten is en of de cijfers als representatief kunnen beschouwd worden. Of de cijfers in het persbericht representatief zijn voor Europe of België staat al helemaal niet vermeld. Wat denkt u ervan ?

2 Bedenking(en) :
Blogger gugfuz had op 27 februari, 2008 08:27, de volgende bedenking ...

Wel, dat ben ik helemaal. Al speel amper spelletjes.

 
Blogger Clo Willaerts had op 27 februari, 2008 13:26, de volgende bedenking ...

De gemiddelde leeftijd van de Skynet bloggers lag ook rond de 35, en min of meer verdeeld mannen/vrouwen.
Heb de indruk dat de laatste tijd proportioneel gezien meer vrouwen aan het bloggen slaan, maar dat is subjectief.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails