B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

20 december 2008

Yves Leterme

Beste Yves,

De recente gebeurtenissen vormen voor een heleboel personen een dankbare aanleiding om hun mening ook kenbaar te maken. Vaak zijn deze meningen niet gehinderd door enige kennis van de concrete gebeurtenissen. Personen die wel degelijk over deze kennis beschikken (waarbij de kennis vermoedelijk slechts partieel is), geven vaak tegenstrijdige verklaringen. Ik wil u hierbij enkele tips aanbieden zodat u uw communicatie nog kan verbeteren. Dit zal hopelijk tot gevolg hebben dat een heleboel misverstanden over uw persoon en over uw optreden in diverse dossiers de wereld uit geholpen worden.

Google
Bij een zoekopdracht voor uw naam heb ik vastgesteld dat er nog geen adwords actief zijn. Mijn advies : koop adwords, zodat personen die op uw naam zoeken op door u voorgestelde sites terecht komen. U verhindert hiermee bovendien dat anderen met minder eerbare bedoelingen met uw naam gaan lopen. Een kleine waarschuwing is dat dit wel een dure zaak kan zijn, vermoedelijk wordt uw naam vaak gegoogled.



Blog
De berichten op uw blog dragen geen datum, wat het de lezers niet makkelijk maakt berichten in de tijd te situeren. In ieder geval het meest recente bericht heeft het over uw bezoek aan Oekraïne. De recente gebeurtenissen komen er niet aan bod, wat duidelijk een gemiste kans is om uw eigen versie van de feiten te geven.


Facebook
Het is fijn dat u reeds een eigen Facebook pagina heeft. Wat minder fijn is, is dat deze niet up to date is. Het meest recente bericht dateert van 2 december "Yves Leterme in Libanon". Het lijkt mij dat er toch meer recente en belangrijkere gebeurtenissen hier ook mochten vermeld worden.



Er zijn reeds verschillende Facebook groepen rond uw figuur. De meeste ervan stellen u in een niet zo positief daglicht. U kan zelf ook één of meerdere groepen opstarten om u te steunen, om op te roepen dat u opnieuw eerste minister moet worden of zo. U had toch 800.000 kiezers achter u een tijdje terug.



Linkedin
Nu het er naar uit ziet dat u op zijn minst eventjes uw positie van eerste minister zal moeten opgeven, heeft u er alle belang bij dat uw professioneel profiel op Linkedin up to date is. Head hunters maken immers vaak van deze site gebruik om geschikte kandidaten te zoeken. Er is reeds een profiel voor "Yves Leterme". Het is niet duidelijk of dit profiel wel effectief van u is. Ik zou u bijgevolg aanraden ofwel het reeds bestaande profiel aan te vullen, of indien dit niet uw profiel is, uw profiel aan te maken.



Linkedin biedt nog andere mogelijkheden. Op dit ogenblik is er nog geen enkele Linkedin Group die u steunt. Een group opstarten is zeer eenvoudig, ik spreek uit eigen ervaring. U kan bijvoorbeeld uw fans verzamelen in een Linkedin group.



Een andere mogelijkheid is de rubriek Questions & Answers. Amerikaanse politici maken hier al gebruik van. Weer leverde een zoekopdracht geen enkel resultaat op. Stel een vraag aan de Linkedin community waartoe reeds meer dan 300.000 Belgen behoren. Een gepaste rubriek is bijvoorbeeld Government and non profit. Bovendien kan u door gebruik te maken van het internationaal gebruikte Linkedin ook uw internationaal imago versterken.



Twitter
Ik veronderstel dat de Twitter account premier niet van uw hand is (of van uw communicatieverantwoordelijken).



Een andere Twitter account die eveneens vermoedelijk onterecht uw naam draagt is yvesleterme. Deze account heeft geen enkele eigen activiteit en slechts 9 followers.



Een zoekopdracht via Tweetscan user search leverde geen enkele Twitter account met het zoekargument "leterme" op. Ik kan u van harte aanraden om een Twitter account te openen. U kan dan via uw Blackberry de conversatie aangaan met de Belgische Twitter gemeenschap.



Beste Yves,

Ik hoop dat u of uw communicatieadviseurs wat hebben aan deze tips. U mag het mij altijd laten weten. U kan mij tot vriend maken op Facebook, mij als connectie aanduiden op Linkedin of een follower worden van mijn Twitter account. Ik ben benieuwd.

7 Bedenking(en) :
Anonymous Anoniem had op 20 december, 2008 17:55, de volgende bedenking ...

*Kuch*
http://twitter.com/Leterme

 
Anonymous Anoniem had op 22 december, 2008 08:22, de volgende bedenking ...

Ik denk dat hij beter werk maakt van andere issues voordat hij zijn communicatie aanpakt ;-)

 
Anonymous Anoniem had op 23 december, 2008 21:31, de volgende bedenking ...

Sommige mensen laten zich blijkbaar betalen om te bloggen, te facebooken, wiki's uit te vinden,... Ander mensen werken voor hun geld en bloggen, wiki'en in hun vrije tijd...

 
Anonymous Anoniem had op 24 december, 2008 16:04, de volgende bedenking ...

Dat Leterme geen Obama is - ook niet op het vlak van communicatie - is nu wel heel duidelijk geworden. Ga je de oefening ook doen voor andere Belgische politici, Bruno?

 
Blogger Bruno Peeters had op 25 december, 2008 21:31, de volgende bedenking ...

@wouter

Ik hou het voorlopig enkel bij Leterme. Binnen enkele maanden komen er verkiezingen aan, in ieder geval voor Europa en voor de regionale parlementen. Wie weet vind ik dan nog een beetje tijd ...

 
Blogger Luc Callemeyn had op 03 januari, 2009 22:59, de volgende bedenking ...

Kijk, is al aangepast zie nu dat hij een beetje meer tijd heeft.
Hij heeft onder zijn profiel zijn "werk" veranderd hoorde ik zeggen

 
Blogger Unknown had op 11 februari, 2010 12:01, de volgende bedenking ...

Hallo,

Beter laat dan nooit lees ik uw artikel. Heel interessant.
Kan u eens contact opnemen ?
Patricia.vanoverstraeten@premier.fed.be

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails