B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

15 juli 2009

Nederlandse nummerplaten

Nummerplaten in Nederland in tegenstelling tot in België verbonden aan het voertuig en niet aan de eigenaar van het voertuig. Indien een voertuig van eigenaar wisselt, blijft de nummerplaat op de auto.

VWE, het Nederlandse bureau voor voertuigdocumentie en -informatie biedt op haar website de mogelijkheid om voertuiginformatie op te zoeken. U kan er de gegevens van voertuigen met een Nederlandse nummerplaat, in Nederland spreekt men eerder over kenteken, opvragen.

Je kan nagaan of het kenteken wel op de juiste wagen gemonteerd is. En hoeveel Belasting Personenauto's en Motorrijwielen voor het voertuig moest neergeteld worden. BPM is een belasting in Nederland die eenmalig moet worden betaald door degene die als eerste een personenauto, bestelauto of motorrijwiel op zijn naam laat registreren. Voor het onderstaande voertuig bedroeg de BPM € 7025.
Je krijgt ook gratis en voor niets informatie over het verbruik.
Je kan ook nagaan wanneer de wagen in het verkeer gebracht is, wanneer de wagen de laatste keer van eigenaar veranderd is en of de wagen "wacht op keuren".
In België is het gezien de privacy-wetgeving niet mogelijk dergelijk informatie online beschikbaar te stellen. Maar we kunnen als Belgen wel een blik werpen op wat onze Noorderburen wel consulteerbaar maken.

3 Bedenking(en) :
Anonymous Peter Dedecker had op 15 juli, 2009 21:21, de volgende bedenking ...

Wie het programma Mercator gevolgd heeft, zal weten dat Zweden nog heel wat verder gaat en je daar zelfs de identiteit en woonplaats van de eigenaar op het net te weten kan komen aan de hand van de nummerplaat.

 
Anonymous Pascal Van Hecke had op 16 juli, 2009 13:39, de volgende bedenking ...

Met de iPhone applicaties "Nummerbord" (1.5 eur) en "Kenteken" (gratis) kan je die gegevens ook onderweg opvragen.

Er is ook een Android app beschikbaar: http://www.androidplanet.nl/1712/review-kenteken-voor-android-rdw-voertuiggegevens-opvragen/

Verder kennen alle Nederlanders de radio en tv-reclame van http://www.carspotter.nl, die je de info laat opvragen per (dure premium) sms

 
Anonymous Steven R had op 17 juli, 2009 12:19, de volgende bedenking ...

Handig, maar toch vreemd dat zoveel persoonlijke informatie zo makkelijk gevonden kan worden!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails