B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

06 februari 2011

E19

Vandaag ben ik via de E19 van Brussel naar Antwerpen gereden en terug. De voorbije dagen hebben twee verlichtingspalen het begeven wegens roestvorming en ze hebben zich dan maar neergevleid op de snelweg. Gelukkig vonden de overige verlichtingspalen het niet nodig daarstraks hetzelfde gedrag te vertonen.

Gisterenavond in het VRT journaal werd uitgebreid aandacht besteed aan de verroeste verlichtingspalen. Waar minister Crevits anders steeds bereid is te reageren op gebeurtenissen die op haar beleidsdomein betrekking hebben, was ze gisterenavond niet bereikbaar voor commentaar.

Ik ben benieuwd wanneer minister Crevits wel in de media opduikt met haar visie op dit voorval. Zal ze zich dan ook verontschuldigen voor de lamentabele toestand van sommige verlichtingspalen ? Hoe zou het overigens zitten met de aansprakelijkheid van de ongelukkige chauffeurs die in aanraking gekomen zijn met de twee gevallen verlichtingspalen ? Zou de Vlaamse administratie haar verantwoordelijkheid opnemen en de getroffen chauffeurs billijk vergoeden zonder dat deze door een administratieve of zelfs gerechterlijke lijdensweg moeten ?

Ik heb daarstraks ook nog opgemerkt dat een heleboel lampen op de nog rechtstaande verlichtingspalen niet meer branden. Zou dit eveneens een teken zijn van gebrekkig onderhoud ? Maar ja, minister Crevits was toch van plan de lichten op de snelweg definitief te doven. Misschien vormen de defecte lampen een onderdeel in een uitdoofscenario. Door defecte lampen niet meer te vervangen wordt autosnelwegverlichting beetje bij beetje gedoofd.

Related Posts with Thumbnails