B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 februari 2011

Twitter Clients

Dat het overlijden van Marie-Rose Morel het een en ander heeft losgemaakt op Twitter kon u al in het vorige bericht op dit blog lezen. Daar kan u nog steeds de meest geretweette tweets bekijken. Ik zou in een vervolgbericht naar goede gewoonte aandacht kunnen besteden aan het aantal tweets, het aantal Twitter accounts dat verantwoordelijk was voor deze berichten, het verloop in de tijd. Ik gooi het deze keer over een andere boeg. Ik heb van de meer dan 2000 tweets naar aanleiding van het overlijden (en de begrafenis en de commotie rond de RTBF berichtgeving) gebruik gemaakt om na te gaan met welke Twitter clients deze tweets de wereld in gestuurd werden.

In het totaal waren er maar liefst 83 verschillende Twitter clients. 34 verschillende Twitter clients werden slechts één maal gebruikt, dan zijn er nog 30 Twitter clients die tussen de 2 en 10 keer gebruikt werden. Deze lijst van Twitter clients ga ik u niet tonen (als u echt interesse heeft kan ik u deze lijst wel rechtstreeks bezorgen). Ik wil u de lijst van 19 Twitter clients tonen die 10 keer of vakder gebruikt werden.


De lijst wordt nog steed aangevoerd door "web", dit zijn personen die de Twitter website gebruiken of tools die zich niet als zodanig aangemeld hebben bij Twitter. twitterfeed komt op de tweede plaats met 14%. Twitterfeed is een site die toelaat tweets aan te maken op basis van een RSS feed. Voor dit concreet experiment bleken die voornamelijk de tweets van de nieuwssites te zijn. TweetDeck komt op de derde plaats met 11%. De top tien wordt afgesloten door bitly, een URL shortener en Snaptu, een Twitter client voor je mobieltje.

Dit onderzoekje is slechts gebaseerd op zo'n 2000 tweets rond een zeer specifiek onderwerp. Ik zou bijgevolg de resultaten niet zo maar extrapoleren naar het ganse Twitter gebeuren.

Related Posts with Thumbnails