B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

01 maart 2011

Facebook Pages uit België

Hoeveel Facebook pages er zijn is niet makkelijk te vinden. Facebook zegt zelf dat er 500 miljoen objecten zijn (waaronder pages) en dat een gemiddelde gebruiker aan 80 community "pages, groups and events" gekoppeld is. Dit zegt echter niets over het totaal aantal Facebook pages. In een eigen bericht van Facebook van november 2009 was er sprake van 1,4 miljoen Facebook pages. Dit moeten er nu ongetwijfeld een heel pak meer zijn.

Als je je dan afvraagt hoeveel Facebook pages er aan België kunnen gekoppeld worden, wordt het pas echt moeilijk. In de omschrijving van een Facebook page kan de auteur inderdaad info aangeven waaruit je zou kunnen afleiden of de page met België te maken heeft. Het probleem is dan natuurlijk dat je eerst de pages moet te pakken krijgen om vervolgens de België-check uit te voeren.

Er is een Discover Facebook Pages pagina. Op die pagina krijg je de meest populaire pages van je eigen netwerk te zien, een tweehonderdtal.


Je kan er ook indirect de favoriete pages van sommige van je Facebook vrienden (althans de "Friends similar to you") bekijken.


Dit laat je nog altijd niet toe specifiek te zoeken naar een Facebook page. Daarvoor is er de search. Indien je bijvoorbeeld op zoek bent naar pages die met Leuven te maken hebben kan je de volgende zoekopdracht lanceren : http://www.facebook.com/search.php?q=leuven&type=pages.


Je kan enkel een zoekterm opgeven, er is geen advanced search. Je kan niet opzoeken op basis van het type page (company, non-profit, politician, tv-show, ... om er maar enkele te noemen). Je kan ook geen locatie of taal opgeven als zoekcriterium.

Op Social Bakers kan je de populariteit van een heleboel Facebook pages nagaan. Social Bakers kent slechts 17 Facebook pages voor België, ruimschoots onvoldoende.


De afgelopen week heeft Clo Willaerts op de Conversity blog aandacht besteed aan populaire Facebook pages : Favourite pastimes and tv shows en Most popular Belgians. Het probleem is dat je nooit met 100% zekerheid kan zeggen of een page wel degelijk Belgisch is. Op vakantie gaan lijkt mij zowel een activiteit die door Vlamingen en door Nederlanders kan beoefend worden (en als er sprake is van een caravan is de kans veel groter dat het een Nederlander betreft).

En ook Studio Brussel liet zich niet onbetuigd en maakte ook een lijstje van artiesten volgens populariteit op Facebook.


Vermoedelijk heeft Studio Brussel de mosterd gehaald bij een blogpost waar een heleboel Belgische groepen en het aantal likes van hun Facebook pages vermeld worden.

Binnenkort mag u op dit blog nog enkele leuke wetenswaardigheden vernemen over Belgische Facebook pages. Indien u nu reeds specifieke wensen heeft, kan u dit al laten weten via de bedenkingen.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Freaq had op 01 maart, 2011 11:13, de volgende bedenking ...

Daar hebben ze inderdaad de mosterd gehaald. Bedankt voor de link!

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails