B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

14 december 2011

SVHJ op Twitter was mobiel

Enkele dagen terug was ik al tot de conclusie gekomen dat een groot deel van de tweets naar aanleiding van de uitzending van MIA's mobiel waren (dit bericht). Gisterenavond vond nogmaals de uitreiking van de Site Van Het Jaar prijzen plaats. Uit de onderstaande cijfers blijkt dat het aandeel van de mobiele tweets nog veel groter was. Bovendien valt het dominante overwicht van de iPhone/iPad tweets op.

Tot zojuist waren er zo'n 650 tweets voor de hashtags #svhj en #svhj11 van iets meer dan 300 Twitter gebruikers. Voor elke tweet geeft de Twitter Search API het tool aan waarmee de tweet de twitosfeer ingestuurd werd. En door enkele manipulaties bekwam ik de onderstaande grafieken.Bij de MIA's werd er voornamelijk getwitterd vanuit de woonkamers, quasi niet vanuit de studio. Bij SVHJ was het juist omgekeerd, de aanwezigen in de zaal twitterden er lustig op los (wie welke plaats in welke categorie behaald had). Als je niet op het feestje was en je niet live de actie kon volgen (bijvoorbeeld via een live stream), was de neiging om mee te doen veel minder. Dit lijkt mij een plausibele verklaring voor de dominantie van de mobiele Twitter tools. En in deze stroom van mobiele tweets valt bovendien het enorme overwicht van het iPhone/iPad platform op. Zouden de media jongens en meisje in blok voor de Apple apparaten vallen ? Vermoedelijk wel. Of zouden de bezitters van een Android, Windows Mobile of Symbian toestel collectief beslist hebben niet te twitteren tijdens het SVHJ gebeuren ?

Related Posts with Thumbnails