B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

31 mei 2012

App of the year

Wat kan je doen om je bedrijf/organisatie/initiatief op de kaart te zetten ? Je kan bijvoorbeeld een event organiseren waar je veel volk op uitnodigt, je deelt cadeautjes uit, je organiseert een wedstrijd, of je combineert dit allemaal.

The Mobile Revolution heeft vanavond een event georganiseerd rond het thema App of the year. De organisatie vooraf zat prima in elkaar. Inschrijvingen verliepen via EventBrite. Ik was uitgenodigd, anderen moesten een uitnodiging zien te pakken krijgen. Het idee van schaarste te creëren helpt natuurlijk, Apple hanteert immers ook een dergelijke strategie. Via EventBrite kreeg ik verschillende mails om mij attent te maken op het event. Vooraf was aangekondigd dat iedereen met een attentie naar huis kon gaan (waaronder enkele straffe ...), wat de hype natuurlijk enkel maar ten goede kwam.

Vanaf 18u liep het volk aardig binnen op de derde verdieping van Kinepolis Leuven. Het was er warm, daar konden de organisatoren niets aan doen. Hier en daar in de half verduisterde ruimtes stonden er standjes van bedrijven die iets met mobile te maken hebben. Verschillende koelkasten waren goed gevuld dankzij één van de sponsors. De drank werd gretig afgenomen, het was er immers warm ...

Iets na zeven werd een berg pizza's geleverd. Sommigen vonden het nodig de pizza's per doos aan te slaan, wat tot gevolg had dat de voorraad pizza's op één, twee, drie tot nul slonk. Snel kwam de aankondiging dat er een tweede lading zou komen. Deze levering was er rond negen uur. De tweede lading, minder uitgebreid dan de eerste keer, was nog sneller aangeslagen door de meute hongerigen.

Sneller als honden op een stuk vlees #pizza #app2012 (@h4oxer)

Geestig om de primaire driften te zien oplaaien wanneer er TE WEINIG PIZZA IS! #app2012 (@zandwacht)

De gratis drank en eten (pizza en popcorn) waren een hele tijd het belangrijkste onderwerp van de #app2012 tweets. De aanwezige stands van de sponsorende bedrijven kregen ook wat belangstelling, zeker de stand van Microsoft waar er filmtickets te winnen waren. De tijd van de aanwezigen werd voornamelijk besteed aan netwerken en wachten op het inhoudelijk luik van het event. De beoogde speakers corners op de stands leken niet het gewenste effect te hebben. De bekendmaking van de apps van het jaar werd uiteindelijk in een vrij kort tijdsbestek afgehandeld. De winnaars waren Myshopi (prijs van de jury) en De Standaard (publieksprijs). Dit resulteerde in verschillende tweets waar de betrokken bedrijven terecht gefeliciteerd werden.

Niettegenstaande het event plaatsvond in een bioscoop (met zetels !) moesten we heel de tijd rechtstaan (of op de zitzakken liggen). Ik had graag gezien dat het event een meer inhoudelijk karakter had. Dit inhoudelijk aspect kon bijvoorbeeld eerder gehouden worden in een zaal waar de aanwezigen konden zitten. Het feit dat er maar twee prijzen waren verbaasde mij ook enigzins. Je kan toch niet alle apps zomaar met elkaar vergelijken, een kranten-app en een banking-app hebben immers toch andere doelstellingen. De site van het jaar verkiezing van Clickx en de recente Knack Weekend Blogawards hadden beide verschillende rubrieken waarin telkens een winnaar moest gekozen worden. Tijdens de ceremonies van de uitreiking van de site van het jaar prijzen waar ik de afgelopen jaren enkele keren aanwezig was werden naast de uiteindelijke winnaar per categorie ook alle genomineerde sites (eerder kort) voorgesteld.

Uitdelen van cadeautjes en gratis drank en eten kan leuk zijn, maar indien dit het hoofdonderwerp wordt van de conversaties op Twitter, loopt er mijns inziens toch iets mis. Het lijkt mij eerder gepast dat de focus zou liggen op inhoudelijke aspecten. Ik zou de initiatiefnemers aanraden voor een volgende editie de formule in die richting bij te sturen. Hieronder kan u alvast de word cloud vinden van de tweets tijdens het event.


Ik vond het event al bij al geslaagd, zeker omdat het een gelegenheid was om verschillende personen nogmaals te ontmoeten en bij te praten.

Related Posts with Thumbnails