B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

24 mei 2012

Fietsen naar Brussel

Als je met de fiets van Leuven naar Brussel rijdt, heb je grosso modo drie grote mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is het volgen van de spoorweg Leuven-Brussel. Over het grootste deel van dit traject kan je daar een goed fietspad vinden. Vanaf Sint-Stevens-Woluwe moet je wel je weg zoeken langs gewone straten. Bert van de blog Van Leuven naar Brussel en terug per fiets heeft deze route op Google Maps gezet.


De tweede mogelijkheid is de route doorheen de vallei van de Voer, een beek die aan de Capucijnenvoer te Leuven in de Dijle eindigt en die ontspringt aan de vijvers in Tervuren. Vervolgens kan je langs de groene Tervurenlaan langs het Vierarmenkruispunt en langs het Jubelpark tot aan de Brusselse kleine ring rijden. Het voordeel van deze route is dat je bijna tot in het centrum fietspad hebt. Nadeel is dat deze route iets meer in je kuiten bijt, de hellingen van de Tervurenlaan zijn niet te onderschatten. Deze route kan je ook op Google Maps bekijken.


Het derde grote alternatief situeert zich tussen de twee bovenstaande mogelijkheden. Vanuit Leuven gaat de route langs Bertem, Leefdaal, Moorsel (met overigens stevige klim van Leefdaal tot Moorsel), Sterrebeek tot Woluwe. Van daar gaat de route naar hartje Brussel zoals in de eerste mogelijkheid. Deze route maakt overigens gebruik van enkele pas geopende fietspaden. Bert van de blog Van Leuven naar Brussel en terug per fiets heeft deze route ook op Google Maps gezet.


De afgelopen jaren ging ik in de warmere maanden af en toe met de fiets naar Brussel, zie bijvoorbeeld dit bericht. Tot nu toe nam ik meestal de route langs Tervuren (of een variant ervan). De route langs de spoorweg Leuven-Brussel is te ver om voor mij. Maar de route tussenin lijkt mij wel het proberen waard. Een nadeel lijkt mij het stadsverkeer vanaf Woluwe. Maar dat zal wel te overleven zijn.

Related Posts with Thumbnails