B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

03 juni 2012

Hotelzoektocht

Vermits het weer vanmiddag er toch niet naar was om buiten actief te zijn, heb ik mij onder meer bezig gehouden met een zoektocht naar logies in de vakantie. Het idee is om enkele dagen in de vakantiemaanden in Salzburg te vertoeven, een stad waar ik al wel langsgereden ben, maar nog niet bezocht.

Enkele vaststellingen

1. Salzburg staat niet in de lijst van citytrip-bestemmingen bij Thomas Cook.
2. Er zijn veel hotels in Salzburg.
3. Sites zoals Tripadvisor, Booking.com, Holidaycheck en aanverwanten zijn nog steeds lastig om te gebruiken, veel info, enorm veel links om te klikken, en ze proberen bezoekers steeds te verleiden via hen te boeken.
4. De (Nederlandstalige) beoordelingen van zoover.be en vakantiereiswijzer.nl zijn amper bruikbaar, te weinig, te oud ofwel gewoonweg geen beoordelingen van de hotels waarvoor ik info aan het zoeken was.
5. De combinatie van sommige reviews is soms wel straf : "absoluut aan te bevelen" gevolgd door "stelt niet voor".
6. Honderden reviews doorworstelen is geen eenvoudige taak en vaak niet doenbaar.
7. Wifi wordt nog steeds door sommige hotels als een geldkoe gezien, terwijl andere diensten tegelijkertijd dan weer gratis zijn, bv safe of koffiezetmachine.
8. Het zoekcriterium "bevat eigen garage" is in geen enkele hotel-zoekmachine voorzien, "parking" wil immers vaak zeggen dat er parking op de straat of in een nabije betaalparking is.

We zijn er nog niet uit. We gaan nog even elders advies inwinnen vooraleer iets vast te leggen.

3 Bedenking(en) :
Anonymous Herman dailybits had op 03 juni, 2012 21:58, de volgende bedenking ...

Waarom niet voor de Holiday Inn Salzburg City gaan?

Wij hebben onze honeymoon aan de oostkust in de VS bijna volledig met Holiday Inn's gedaan.

Daarvoor alle mogelijkheden bonussen geregistreerd, die ik kon vinden op flyertalk en de gespecialiseerde websites.

Hierdoor hebben we nu de hoogste platinum status (overal roomupgrades) en 100K aan hotelpunten. Er zijn genoeg bonussen om al met je eerste 1-2 nachten vlot +10K aan punten te komen.

Als je weet dat je vanaf 5K een gratis hotelnacht op de pointbreaks-list kan boeken...

Ik heb nu geleerd om meer gebruik te maken van de grote ketens. Dat het wat kan opleveren lees je bij @fotograaf wel. ;-)

De holiday inn in Salzburg heeft toch goede reviews op tripadvisor, dus ik zou niet twijfelen.

(Deze week schrijf ik grote blogpost over hoe wij te werk zijn gegaan om tot 100K aan pc-punten te komen en op 15 hotels 12 keer een roomupgrade te krijgen.)

 
Blogger Bruno Peeters had op 03 juni, 2012 22:16, de volgende bedenking ...

De Holiday Inn is inderdaad één van de hotels die we overwegen. Het nadeel van een dergelijke keten is wel het ontbreken van lokale charme, maar je krijgt er degelijkheid voor in de plaats.

Ben benieuwd naar je verhaal over de punten.

 
Anonymous yab had op 04 juni, 2012 16:12, de volgende bedenking ...

Ik gebruik altijd tripadvisor om een hotel te zoeken en vind dit heel erg handig. Ik stel op voorhand mijn zoekcriteria zo in dat het aantal zoekresultaten binnen de perken blijf. Boeken doe ik op de website van het hotel zelf of via booking.com dat soms een voordeligere prijs kan aanbieden. Dat wifi nog altijd niet standaard in de kost van een hotelkamer is inbegrepen vind ik ook onbegrijpelijk.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails