B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

17 juni 2012

Klout en verjaardagen

Naar aanleiding van een bericht van Bruno Lowagie op zijn blog over het effect van zijn verjaardag op zijn Klout score (Want a better Klout score? Wait until your birthday!) heb ik ook een experimentje gedaan.

Tot enkele dagen terug was mijn Facebook account niet gekoppeld aan mijn Klout profiel. Naar aanleiding van mijn verjaardag enkele dagen terug heb ik op mijn Facebook wall verschillende berichten gekregen met verjaardagswensen. Blijkbaar zijn wallposts het alternatief voor klassieke verjaardagskaartjes (very old school) en ook van verjaardagswensen per sms.

Het eerste plaatje geeft de toestand van mijn Klout score voor de koppeling van mijn Facebook profiel.


Het tweede plaatje geeft de toestand nadien. Mijn Klout score is met zo'n 10 eenheden gestegen, niet slecht. Maar als je naar de cijfertjes onderaan de tweede grafiek kijkt, kan ik niet anders dan concluderen dat Klout veel meer belang hecht aan de Facebook bedrijvigheid dan aan het Twitter gebeuren. De 56 comments, de 30 likes en de 37 wall posts hebben blijkbaar een veel grotere invloed dat het ruime aantal followers van mijn Twitter account (zo'n 2.200), of de retweets en de mentions.


Persoonlijk vind ik mijn bedrijvigheid via Twitter veel belangrijker dan wat ik op Facebook uitspook. Bovendien worden mijn tweets allemaal naar Facebook doorgegeven, zodat er daar amper originele boodschappen staan. Het algoritme van Klout is blijkbaar een andere mening toegedaan ...

In de tussentijd heb ik ook nog het onderstaande plaatje kunnen observeren. Alle historieken van de Klout scores waren tijdelijk verdwenen (niet enkel voor mij, maar voor alle Klout gebruikers). Het feit dat de gegevens plots verdwijnen en nadien terug opduiken lijkt mij geen vertrouwenswekkend gebeuren. Zeker omdat Klout via Twitter geen afdoend antwoord kon geven wat er juist aan de hand was.


Moraal van het verhaal. Als je een hoge Klout score wil, dan moet je zeker je Facebook profiel aan je Klout profiel koppelen. Success gegarandeerd. En als je nog een heleboel verjaardagswensen via Facebook ontvangt, zal het effect nog des te groter zijn.

1 Bedenking(en) :
Anonymous Herman dailybits had op 18 juni, 2012 08:28, de volgende bedenking ...

Klopt.

In mei had ik mijn 30ste verjaardag, burgerlijke en kerkelijke trouw.

Mijn facebook wall werd overspoeld en Klout schoot dan ook omhoog.

offtopic: ook gemerkt hoeveel pijn Facebook de mobiele operatoren doet bij verjaardagen? Voorheen had ik op mijn verjaardag 50-70 sms-berichten, dit jaar 3sms + 150 facebook-wall postings.

Als deze trend bij iedereen zo is, dan is dit toch een duidelijke trend van het verlaten van het sms'en in grote schaal.

 

Heeft u ook een bedenking ?

<< Home

Related Posts with Thumbnails