B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

01 juni 2012

Page Karma

Vorige week ben ik op bezoek geweest bij Yves Baudechon om kennis te maken met zijn laatste creatie Page Karma.


Page Karma is een tool dat interessante cijfertjes over Facebook pages verzamelt. Op dit ogenblik wordt info verzameld over Facebook pages uit België, Nederland, Frankrijk en Spanje. Bovendien wordt gefocusd op Facebook pages van merken en met de extra beperking dat de nadruk gelegd wordt op Facebook pages met meer dan 1000 fans (likes).

Je kan er op dit ogenblik de top 100 Facebook pages uit België bekijken, zowel gesorteerd volgens het aantal fans, volgens de mate van interacties van fans op de posts van de page en ten slotte volgens de mate van interacties van fans op fan posts. Dit levert telkens een andere rangschikking op.

De Facebook page van M&M's Fans Belgium is de Facebook page met het meeste fans (althans indien enkel de merken pages beschouwd worden), met op 23/5/2012 237.948 fans. De Facebook page van Touring heeft de hoogste graad van interactie van fans op de page post (engagement score 14,5). De Facebook page van Mobistar Belgium heeft de hoogste graad van interactie van fans op de fan posts (engagement score 11,3).

In een vorig bericht heb ik verschillende sites waar je info over Facebook pages met elkaar kan vergelijken nader bekeken. Alle beschikbare sites bleken toch op één of meerdere punten gebreken te hebben (zie dit bericht). Page Karma is een goede stap vooruit, zeker voor Belgische Facebook pages.

Binnenkort kan u hier nog meer info over Page Karma vernemen. In de tussentijd kan u alvast al een kijkje nemen of de Facebook page van uw favoriete merken (of van uw werkgever ...) in de top 100 voorkomt : hier, hier of hier.

Related Posts with Thumbnails