B.V.L.G.

Mijn Initialen - Bedenkingen van en over mezelf, over business, over het webgebeuren, over social media, over alles rondom mij

25 juni 2012

Social media monitoring tools

Social media monitoring tools heb je alle smaken en varianten. Er zijn een heleboel gratis tools en aan de andere kant van het spectrum zijn er de heel dure tools. Vooral de gratis tool blijken op heel wat bijval op internet te kunnen rekenen.

Socialnomics - Social Media Tools List: +100 Social Media Tools

The Next Web - 50 (mostly) free social media tools you can’t live without in 2012

DreamGrow - 48 Free Social Media Monitoring Tools

Socialbrite - 20 free, awesome social media monitoring tools

ProCommunicator - 10 Free Social Media Monitoring Tools

MyVenturePad - Top 5 Free Social Media Monitoring Tools

I need hits - Top 5 Social Media Tracking Tools for 2012

BarnRaisers - 5 social media monitoring mistakes and 7 good ideas

Business2Community - The Best Social Media Monitoring Tools For Your Brand

Mijn ervaring is dat de auteurs van deze berichten vaak de lijstjes van eerdere berichten ijverig overnemen. De collecties van links naar zogenaamde tools zijn niet altijd gecheckt, bijvoorbeeld Alterian SM2 Freemium bestaat al een tijdje niet meer. Een ander probleem is dat de tools misschien nog wel bestonden op het ogenblik dat het bericht gepubliceerd werd, maar dat ze ondertussen al niet meer bestaan (wegens bezweken onder de grote toevloed, overgenomen door een ander bedrijf, of van naam veranderd ...). Twitter search op de URL search.twitter.com is al een tijdje vervangen door twitter.com/search.

Dat sommige functionaliteiten van sites ook als een social media monitoring tool voorgesteld worden - bijvoorbeeld Facebook search - lijkt mij toch een stap te ver te zijn.

Sommige van deze gratis tools kunnen inderdaad soms handig zijn, maar mijn persoonlijke ervaring is dat er stevig wat beperkingen aan verbonden zijn. Waarom zouden sommige sites gratis dingen aanbieden waar je elders stevig voor moet betalen ?

Een alternatieve benadering van een social media monitoring tools lijstje heb ik onlangs op Pinterest gevonden. Brandwatch, naar eigen zeggen "the leading European Social Media Monitoring tool", heeft een Pinterest board gemaakt met afbeeldingen van social media monitoring tools. Vermoedelijk krijgt dit initiatief binnenkort navolging met opnieuw overbodige herhalingen.

Kunnen we vanaf nu afspreken dat er geen tweets of retweets van overbodige lijstjes van social media monitorings tools in mijn Twitter tijdslijn opduiken ? Originele suggesties blijven natuurlijk steeds welkom.

Related Posts with Thumbnails